Cum fac poliţiştii de frontieră pactul şpăgii cu contrabandiştii de ţigări

Cum fac poliţiştii de frontieră pactul şpăgii cu contrabandiştii de ţigări

5
DISTRIBUIȚI

Rechizitoriul prin care DIICOT Caraş Severin l-a trimis în judecată pe fostul şef al sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, inspectorul tiuca cs 1 pMarcel Tiucă, alături de alţi patru agenţi acuzaţi de sprijinirea contrabandiştilor de ţigări conduşi de Florian Halăs, scoate la iveală mecanismul prin care grupările criminale acţioneză la graniţa cu Serbia. În timpul audierilor, Halăs a povestit cum l-a recrutat pe poliţistul de frontieră – „Tare Petru(un alt membru al grupării,n.a.) mi-a sugerat să mai insist la Tiucă Marcel – şeful de sector Grădinari. În acest sens l-am contactat pe  Tiucă Marcel, pe care îl cunoşteam personal deoarece jucam uneori fotbal împreună şi mai venea la mine la restaurant, care mi-a spus că s-a gândit mai bine şi că are nevoie de bani pentru unele probleme personale. Tiucă a spus că vrea să lucreze cu noi, ….. A doua zi în data de 20 iulie m-am întâlnit cu Marcel după ce în prealabil l-am sunat iar acesta mi-a confirmat că vine spunându-mi totodată să vin pregătit …. Marcel a intrat în maşina mea şi după ce i-am dat 2500 de euro mi-a spus că în acea noapte între 01 – 03 putem lucra că a rezolvat totul”. Mai exact, Tiucă s-a asigurat ca prin planificarea pe care a făcut-o, contrabandiştilor să le rămână o zonă pe unde să poată aduce peste câmp ţigările de contrabandă.

Inspectorul Tiucă, după ce a refuzat să colaboreze cu DIICOT pentru dovedirea activităţii infracţionale a grupării Halăs, a avut grijă să-i avertizeze pe contrabandişti că se încearcă infiltrarea unui poliţist sub acoperire.


„Marcel mi-a mai povestit că a fost chemat la DGA la Timişoara unde a fost întrebat despre legătura sa cu mine, însă Marcel a afirmat că ştie că mă ocup cu ţigări şi că i-am propus şi lui să lucreze cu mine însă m-a refuzat, spunându-le totodată că nu vrea să aibă de a face cu mine. De asemenea din cele relatate de Marcel am înţeles că i s-ar fi propus să lucreze sub acoperire ca să mă prindă pe mine dar a refuzat. Tot atunci Marcel mi-a spus că urmează să fie detaşat el la sector un poliţist care urma să lucreze cu mine, propunându-mi să lucreze cu mine contra unor sume de bani, şi că mă va anunţa el când o să apară. La aproximativ două săptămâni de la această discuţie m-a sunat Marcel şi mi-a spus că îmi va face cunoştinţă cu cineva, aceştia aflându-se deja în restaurantul meu”, a povestit Halăs în declaraţia dată procurorilor.(…)Aşa cum mă învăţase Marcel la solicitarea acestei persoane de a aduce ţigări peste frontieră i-am spus că nu cunosc frontiera, şi nu am legături pe partea sârbească şi din câte am văzut nu mai merge această afacere cu ţigări”.

Chiar dacă existau aceste legături, Halăs nu avea încredere deplină în acţiunile lui Tiucă, aşa că-l verifica prin intermediul unui alt poliţist de frontieră racolat de contrabandişti – Alin Munteanu. Acesta avea ca misiune pentru grupare să verifice planurile de acţiune şi să asigure traseul pe care se transportau ţigările de contrabandă. De asemenea, a verificat la cererea grupării o zonă unde Poliţia de Frontieră a instalat senzori de mişcare pe un drum folosit de contrabandişti. Prejudiciul adus bugetului de stat prin acţiunile de contrabandă ale acestei grupări se ridică la peste cinci milioane de lei.

5 COMENTARII

  1. Praf in Vant D-le Bota.. Asta chiar e un articol de week-end, asa de 1 Mai :)))
    Astept mai multe de la dvs…Spuneti-ne cum se judeca cererile de eliberare pe baza unor „copii” incomplete ale dosarelor, cand vor fi trimisi la TImisoara arestatii , si nu SPAGARI… ????

  2. Acest Tiuca este un GUNOI si merita ceea ce i se intampla. Cele relatate in articol sunt reale si spaga pe care a primit-o de la Halas a fost f. mare. Era tot timpul in restaurantul acestuia.

  3. Dupa vocabularul pe care-l folosesti „domnule”Adrian inteleg ca ai mai multa vacanta decat scoala!
    Vezi sa nu te infiori prea tarea si sa CRAPI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.