Primarul PD-L din Foeni şi alte 40 de persoane, trimise în judecată...

Primarul PD-L din Foeni şi alte 40 de persoane, trimise în judecată de DNA în dosarul şpăgilor din vămi

2
DISTRIBUIȚI

Procurorii anticorupţie au trimis în judecată alţi 41 de poliţişti de frontieră, vameşi şi contrabandişti, anchetaţi în dosarul „lotului stamora 13 p140 şpagă”. Aceştia au acţionat în vama Moraviţa şi punctul temporar de trecere a frontierei Foeni, iar prin operaţiunile de contrabandă sau de sprijinire a afacerilor ilegale cu ţigări au produs statului român un prejudiciu de 3,3 milioane euro. Printre cei trimişi în judecată se află şi primarul PD-L din localitatea Foeni, Cizmaş Miomir Dobrivoi, acuzat de complicitate la dare de mită, după ce a negociat şpaga pentru ca un primar din Serbia să poată intra cu ţigări de contrabandă prin vamă.  Au fost trimişi în judecată un ofiţer şi 14 agenţi de la Poliţia de Frontieră, nouă vameşi şi 16 persoane implicate în traficul cu ţigări. Sorin Drăghiţă este acuzat de aderare la un grup infracţional organizat şi luare de mită, Baul Alin Dimitrie, Butta Liviu Dănuş, Mihalaiche Nicolae, Străuţ Sergiu, Sverginski Adrian, Drăgan Sebastian, Rada Ion, Toma Marian, şi Mateş Ciprian de aderare la un grup infracţional organizat, luare de mită şi complicitate la contrabandă calificată. În sarcina lui Duduman Dumitru   s-a reţinut infracţiunea de luare de mită, pentru Manciu Marius , cele de aderare la un grup infracţional organizat, luare de mită şi dare de mită. În cazul Corinei Palimariu acuzaţiile sunt de aderare la un grup infracţional organizat, complicitate la săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi complicitate la infracţiunea de contrabandă calificată. Chevereşan Oliver va ajunge în faţa instanţei pentru aderare la un grup infracţional organizat, luare de mită, dare de mită şi complicitate la infracţiunea de contrabandă calificată, iar Blaj Marian pentru aderare la un grup infracţional organizat şi complicitate la infracţiunea de luare de mită.

Pentru aderare la un grup infracţional organizat, luare de mită şi contrabandă calificată a fost trimis în judecată şi singurul care mai este în arest dintre cei 41, vameşul fugar Mihnea Feneşan, adus în ţară după ce s-a ascuns luni de zile în Austria.


Pentru aceleaşi infracţiuni au fost trimişi în judecată şi vameşii Galeancu Ioan, Nădăban Anica Florica, Radu Zachei, Dragacichi şi Petruţa Marius. În cazul lui  Stoian Velimir s-au reţinut infracţiunile de aderare la un grup infracţional organizat, două infracţiuni de luare de mită şi contrabandă calificată, iar pentru Griguţa Radu şi Căncescu Claudiu – două infracţiuni de aderare la un grup infracţional organizat, două infracţiuni de luare de mită şi contrabandă calificată.

Aderare la un grup infracţional organizat, dare de mită şi contrabandă calificată sunt infracţiunile de care sunt acuzaţi Avădanei Cristian, Busse Angelica Florica, Oprea Claudiu Mihail, Turlea Emil, Zegrean Adrian, Dobrea Ioan, Bratosin Dumitru Irin, traficanţi de ţigări. Borcheş Petru este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, dare de mită şi contrabandă, Dan Sava de dare de mită şi contrabandă calificată, Răuţi Claudia şi Dorobanţu Gheorghe – aderare la un grup infracţional organizat şi dare de mită, Zegrean Radu Casian – aderare la un grup infracţional organizat şi contrabandă, Samoilă Alexandru şi Ciuş Ciprian -aderare la un grup infracţional organizat, dare de mită şi două infracţiuni de contrabandă, Jivoin Violeta – două infracţiuni de aderare la un grup infracţional organizat, două infracţiuni de dare de mită şi contrabandă, Rus Maria – dare de mită.

Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii DNA au instituit sechestru asigurator pe bunurile acestora. Şi acest dosar va fi judecat, în primă instanţă, la Curtea de Apel Timişoara.

2 COMENTARII

  1. Pai, ce sa’i faci daca premarele de la Feny (denumirea udemerista a localitatzii) a dat parandaratu’ la Brendu’ si nu la gruparea lu’ Falconetti de la Arad.
    Pntru cunoscatorii istoriei locului, este indeobste cunoscut ca localitatea a revenit Romaniei pentru ca un Mocioni a pus degetu’ pe harta si a zis ca frontera trebe sa treaca pe langa degetu’ lui. Si uite asa Feny a ramas Romaniei si nu a trecut la Serbia. Ala a fo’ mare roman si mare patriot. Acu’ Brendu’ impreuna cu Blonda, Chioru’ si Piticu’ au trecut la concesionarea pe bucati a Romaniei. Azi o bucata la udemereu’, maine alta la Voronin si poimaine alta la urmasii lui Broz Tito. Totu’ pentru ca Chera Duduca sa nu mearga la servici dar sa aiba bani de lobutinashi, ghesuri, viutoane si alte cele meterhanele si farfaslacuri.
    Inchei cu vorba ciorcovatzului: Sa concesionati bineeeeee.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.