Frontiera tăcută a contrabandei din Banat

Frontiera tăcută a contrabandei din Banat

9
DISTRIBUIȚI

Dacă te uiţi la rezultatele concrete ale luptei împotriva contrabandei cu ţigări din ultimele luni, observi fără nici un efort două situaţii total diferite.  Nu este săptămână ca de pe graniţa de est să nu afli de câte o reţea de contrabandă anihilată sau măcar de vreun transport mare de tutun ilegal capturat. Asta în timp ce în vestul ţării, la graniţa cu Serbia, o altă zonă fierbinte a contrabandei, este multă, multă linişte. Din când în când se anunţă cu mare fast că a mai fost prins vreun amărăştean cu câteva cartuşe de ţigări. Cel mai probabil vreunul care a încurcat meciurile marilor reţele sau care nu mai are spate corespunzător. Nici gând de vreo reţea care să ajungă după gratii.

De altfel, această linişte a fost anunţată chiar de noii şefi ai Poliţiei de Frontieră care au avut grijă să anunţe că nu vor mai fi dosare de contrabandă ca până să-i ungă ministerul pe ei şefi, cu binecuvantarea branconierului Igaş.


Şi au avut grijă să se întâmple aşa. De exemplu, în Timiş, poliţiştii de frontieră care au lucrat dosare grele de contrabandă au fost schimbaţi de pe această linie de muncă, fiind, desigur, avansaţi. Pe alte domenii, desigur. În Caraş Severin, unde prin tradiţie contrabandistu-i frate cu poliţistul de frontieră, afacerile ilegale-s în floare. Floare mai scumpă de şapte bani, desigur. Că doar „cota” de un euro la cartuş nu se şterge cu o operaţiune a DNA-ului. În tot acest timp, insul proptit în scaunul de ministru de Interne scoate pe gură ziceri tâmpe despre neaderarea la Schengen. Când lumea-i atentă la dezacordurile asurzitoare ale lui Igaş, protejaţii săi de la graniţa de vest lucrează pe muţeşte la buna linişte a contrabandiştilor.

9 COMENTARII

  1. da…Mai ales de cand la politia economica,a fost numit ca sef ,un ilustru inspector,pana mai ieri subinspector,incadrat direct la politia de frontiera si calit in foc de batalii pe la Moravita,pana sa se faca pret de cateva luni ofiter de economic,rezultatele sunt mai mult decat remarcabile…curg arestarile pentru contrabanda si confiscarile de cate zeci de baxuri la o perchezitie,de nu ai timp sa le numeri…cam una la doi ani,dar cum au trecut doar vreo 2(doua) luni de la inscaunare,inca suntem in faza de…documentare.Si cand te gandesti ca d-l Igas,chiar avea o parere proasta despre cei incadrati direct in ultimii ani…sau o fi facut comanda IPJ,in ciuda ministrului?

  2. anul trecut erau mult mai multe confiscari decat acum, dar asta nu inseamna ca acum lucrurile s-au linistit. Dar asta se doreste sa se creada, si anume ca a scazut contrabanda in urma circului cu elicoptere din vamile romanesti. TOTAL FALS. Realitatea e alta. Contrabanda continua, mult mai accentuat ca in trecut, dar autoritatile statului au lacatul la gura (sau mai precis la maini). Sefii noi sunt din zona aradului iar activitatea de contrabanmda continua iar ritmul e unul accelerat si autoritatile sunt nepasatoare. Probabil e nevoie de bani pentru campanie.

  3. contrabanda continua si la Naidas. vin persoane cu cate 5-10 cartuse de tigari de la sarbi ascunse pe corp pe sub ochii politistilor si a vamesilor. fac cate 2-3 ture pe zi. domnule BOta, trimiteti niste reporteri sub acoperire sa vedeti ce se intampla la ora actuala in vama Naidas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.