EXCLUSIV „Doi ş-un sfert” a făcut filaj strâns la protestatarii din Piaţa...

EXCLUSIV „Doi ş-un sfert” a făcut filaj strâns la protestatarii din Piaţa Operei

19
DISTRIBUIȚI

Cadrele Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Timiş, mai cunoscuţi ca „doi ş-un sfert”, au avut, ieri, o zi plină în Piaţa Operei unde au stat non-stop cu ochiul şi urechea pe lângă demonstranţii care scandau împotriva lui Traian Băsescu şi a guvernului Boc. După începerea mitingului autorizat al revoluţionarilor, doi dintre ei s-au „înfipt” la o masă din barul de lângă Opera din Timişoara. Fix lângă mesele organizatorilor demonstraţiei. Când nu ascultau atenţi discuţiile purtate oricum cu voce ridicată de „obiective”, mai aruncau câte un ochi şi spre laptop-urile jurnaliştilor care transmiteau de acolo. Cei doi ofiţeri de informaţii s-au remarcat prin faptul că trimiteau non-stop SMS-uri. Au plecat, însă, la scurt timp după ce s-a pomenit de „doi ş-un sfert”.

Seara, aceştia au reapărut în zonă împreună cu alţi colegi. În timp ce majoritatea  populaţiei din piaţă – protestatari, jandarmi în uniformă sau în civil, pompieri – era masată în faţa Operei, cei de la SIPI s-au grupat „conspirat” în mijlocul pieţei goale, nefăcând altceva decât să atragă atenţia asupra lor.


Chiar dacă unul dintre ei, îmbrăcat cu o geacă de camflaj, încerca să-şi ascundă faţa cu gluga. Mai tot timpul au vorbit la telefoane, după care s-au împrăştiat prin piaţă. După ce a discutat cu un alt bărbat la adăpostul întunericului, în apropierea terasei restaurantului Club 21, ofiţerul cu geacă verde a revenit în piaţă şi a supravegheat demonstranţii până aceştia au plecat spre casă. De altfel, întreaga zonă a fost împânzită cu „oameni ai muncii”, care monitorizau toate drumurile de acces spre piaţă.

Contactat telefonic, şeful SIPI Timiş, Ovidiu Dănescu, a susţinut că subordonaţii săi erau în timpul liber „nu mai are voie omul să bea o cafea? Au făcut ceva ilegal? Mi se pare exagerat. Seara, erau în timpul liber. Nu erau la serviciu. Puteau să meargă  unde vor ei”.

19 COMENTARII

  1. Ascultându-l pe șeful lor, Ovidiu Dănescu, care spunea că angajații SIPI pot merge unde vor după orele de serviciu, aceștia s-au întâlnit cu membrii clanului țigănesc Cârpaci unde au ”uitat” contra unei sume de bani informații care priveau activitatea filantropică a mafiei imobiliare care achizitioneaza toate imobilele pentru a deschide in ele scoli, spitale, case de bătrăni, case de toleranță pentru angajații SIPI extenuați după o zi de filaj scurt la protestatarii din Piața Operei.

  2. Ar putea avea dreptate Danescu sa fie la o cafea..doar ca cel din stanga, Brandibur Claudiu nu bea asa ceva…poate e vorba de ceva votca! Al meu este recunoscut in bodegile din oras cum bea pe datorie si uita sa isi plateasca restantele..Balena din mijloc, Dăescu Claudiu isi urmarea jandarmii si pompierii ca doar ii supravegheaza informativ, nu care cumva sa fraternizeze cu scandalagii…cel din dreapta inca nu este scolit suficient si inca nu si-a revenit pt cei 10.000 euro platiti sa ajunga in structura obosita a MAI. Bravo Dragos, i-ai ars pe specialistii pwlii!!

  3. Multumim mult Dragos pentru deconspirare si Andrei pentru informatiile detaliate despre cei trei indivizi. Imediat dupa schimbarea puterii politice o sa trebuiasca sa isi justifice activitatea si in cazul in care se dovedeste ca au facut politie politica isi vor primi condamnarile conform cu legea.

  4. Numai niste neavizati in problemem de siguranta nationala puteau sa faca astfel de comentarii.Din pacate Aliss este avizat, ceea ce este cu atat mai rau. „iubesc tradarea dar îi urăsc pe trădători”
    Pentru Dragos…jos palaria!!!…este profi

  5. „Pentru Dragos…jos palaria!!!…este profi”, auzi mai „vas”, pana mai zilele trecute Bota ii pupa in c.. pe cei de la SJIIPI pt cate un pont iar acum ii huleste !! Mare om mare caracter Bota asta!
    In rest ca au fost la cafa treaba lor, ca au fost cu job-ul inseamna ca au fost trimisi din TIMPUL LIBER in ore suplimentare naplatite.
    Meseria lor este sa culega date si asta fac, tot ei culeg date si despre alti nenorociti care comit infractiuni si ulterior sunt „ascunsi” de politie !!!
    P.S. Nu sunt coleg cu ei, dar mai citesc si eu despre activitatea lor iar acum incerc sa fiu obiectiv!

  6. John Doe , nu ai inteles nimic. Dragos poate sa isi faca treaba prin orice mijloace …si el tb sa scrie . Nu sunt de acord ca cineva din sistem să dea numele ofiterilor , care ,adevarat isi fac treaba ….si nu exista ore de program pt ofiterii de informatii …nu este treaba mea sau a ta pe cine PUPĂ Drtagos pt a obtine informatii si unde pupă.

  7. Domnule Vas Emil din „sistem”. Cei trei bisnitari din poza nu sunt ofiteri ci functionari publici cu regim special. Ofiterii reprezinta un corp al structurilor militarizate ale statului. Or SUGIPI astia nu sunt structura militarizata. In alta ordine de idei e clar ca ei fac o „treaba” acolo insa aceasta treaba nu are nimic in comun cu legile statului pe care ei trebuie sa le respecte. Ceea ce fac ei acolo se numeste in literatura politie politica, chiar daca o fac la ordinul sefului lor. In ultimele dou aluni in tara au fost facute presiuni la sefii din judete ai lui SUGIPI si unii dintre ei au fost inlocuiti pentru ca nu au vrut sa incalce legea si sa raspunda la ordine politice. Cinste lor! In alte cazuri insa sefii acestei structuri sunt obedienti celor de la PDL inclusiv in judetul Timis. Structurile de informatii ale statului (nu ale lui Basescu sau ale PDL) oricum au documentat toate aceste situatii si dupa schimbarea regimului basescu sunt convinsa ca toate aceste informatii vor fi puse la dispozitia organelor de ancheta. Cine credeti ca vor pica primii? Ghici ghicitoarea mea:)

  8. Articolul asta miroase a paranoia. Daca voi ii stiti personal pe tipi astia atunci e clar, articolul e justificat. Daca nu,scuza-ma dar dupa criteriile voastre e plin mall-ul de agente SRI: se tin toata ziua de o masa, trimit SMS-uri si fileaza lumea ce trece…

  9. @yo7
    Citeste comentariul lui Andrei si ai numele exact a doua din slugile basiste din poza si profilul moral al celui de-al treilea care a dat spaga 10000 de euroi ca sa fie incadrat in acest serviciu.
    Asa ca articolul lui Dragos este mai mult decat justificat!
    Dragos…felicitarile mele!

  10. Brandibur asta a mai fost intr-un scandal massmedia! credeam ca l-au dat afara deja! Este un articol in jurnalul.ro „razboi organizat”! Ce naiba pe spagarii astia nu-i controleaza nimeni? Apoi te minunezi ca in tara asta nimeni nu face nimic. Pai cu astia?!? Unitate de elita cica. Pai cum sa vina un betziv ca asta sa tina lectii de moralitate cand el este praf?? Rusine sefilor, probabil sunt si ei meseriasi ca subordonatii!

  11. Am citit tot ce s-a scris aici…si este de necrezut cati dobitoci exista in tara asta.Sunt fost politist si miam dat demisia acum 6 luni tot din cauza Basescienilor astia si care au vrut sa ma oblige sa fac o multime de ilegalitati maxime.Mai bine mi-am pierdut serviciul si gata, cu toate ca puteam sa fraternizez si acum sa imi mearga bine nu sa fiu departe de sotie si sa car masini de spalat rufe, in spate pentru nemti de la 5 dimineata pana seara la 8.Rusine imbecililor care incercati sai scuzati pe cei de la SIPI.Sunt niste gunoaie si niste securisti exact ca in 89.Daca nu era asa acum erau cu mine la carat masini de spalat.Ciner are creier pricepe ce spun cine nu sa se mai gandeasca odata la fratii nostrii care au murit pentru noi in 89 si pana la urma neam lasat iarasi condusi de aceiasi securisti.RUSINE sa ne fie!!!Pacat de sangele dintre dalele din Piata Operei

  12. oamenii de la DGIPI isi fac treaba, ce dreq aveti cu ei? urla invidia in voi? Din partea mea sa ma urmareasca toata ziua, atata timp cat nu fac nimic ilegal, nu ma deranjeaza ca ei ma urmaresc….foarte bine fac ca isi fac treaba si ii felicit pentru ca au fost in piata victoriei, nu ca altii care nu stiu pe unde sa rupa usa cand e vorba de a da piept cu multimea nemultumita de basescu. Asa prin rapoartele lor poate constientizeaza si Basescu ca nu e dorit si isi va da demisia

  13. 10.000 de euro !? Prin targ se stia de 5.000… e foame mare de bani. Oricum, acesta e rezultatul „promovarii” indivizilor din exterior, paraleli cu munca, in detrimentul subofiterilor cu experienta. Numai ca unul cu experienta nu e la fel de obedient ca un yesman, exista surpriza sa nu faca treburi murdare, sa devina acarul Paun, doar ca sefii din B. sa-si pastreze functiile platite gras.

  14. Dobitocule ! Cum dreak i-ai pacalit pe nemti ? Ai dat test psicho? Mai auzi voci in somn? Las ca nu-i e dor lu sotie dupe tine dobitocule ! Nu se plictiseste fara tine! Fa-ti CASCO sa fie ; daca-ti dai cu masina de spalat in cap!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.