Cum s-au încăpăţânat pedeliştii şi ţărăniştii să blocheze bugetul Consiliului Judeţean Timiş

Cum s-au încăpăţânat pedeliştii şi ţărăniştii să blocheze bugetul Consiliului Judeţean Timiş

2
DISTRIBUIȚI

Activitatea financiară a Consiliului Judeţean Timiş va fi blocată după ce, astăzi, consilierii judeţeni ai PD-L şi PNŢCD au votat, în ultima şedinţă a mandatului, împotriva restituirii sumei de două milioane de lei către bugetul de stat. Suma respectivă reprezenta banii alocaţi de guvernul Ungureanu pe care guvernul Ponta a decis să-i ia înapoi, dacă nu au fost folosiţi, pentru a fi redirecţionaţi către pensii şi salariile bugetarilor. Şeful Direcţiei Economice, Mircea Mihuţ, le-a spus consilierilor judeţeni că, practic, bugetul CJ Timiş nu va fi afectat de restituirea acestor bani pentru încasările din impozite vor fi mai mari decât cele estimate la începutul anului. În plus,banii nici nu au intrat în conturile consiliului judeţean, iar nerestituirea acestei sume duce la încălcarea Ordonanţei de Urgenţă 120 şi la blocarea conturilor instituţiei. Marius Cârceie, care este şi candidatul PNŢCD la funcţia de preşedinte al CJT, a susţinut să se refuze restituirea banilor pe motiv că ” nu ne pot obliga. Sunt banii Timişului. De ce să dăm două milioane de lei Bucureştiului?”. Preşedintele CJT, pedelistul Constantin Ostaficiuc, a fost de acord cu ideea lui Cârceie, chiar dacă în raportul de motivare a rectificării susținea sub semnătură că „regularizarea cu bugetul de stat a sumelor se realizează în termen de 3 zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a O.U.G.


120-8.05.2012″.  Candidatul USL la şefia CJT, Titu Bojin, le-a cerut să ” nu transformăm această discuţie în una electorală. Este o lege care trebuie respectată. Timişul va primi mult mai mulţi bani decât cele două milioane”. Proiectul de rectificare a picat la vot după ce ţărăniştii şi pedeliştii au votat împotriva sau s-au abţinut. „Vreau să vă atrag atenţia că nu se mai pot face plăţi din acest moment. Vor fi afectate nu numai lucrările de investiţii, ci şi cazurile sociale, cum ar fi copiii din cămine şi nu numai. Nu se vor mai putea plăti nici măcar salariile angajaţilor consiliului. Cine va mai semna ordine de plată în aceste condiţii îşi asumă întreaga responsabilitate. Nu s-a aprobat bugetul, deci tot ce am aprobat ca dezvoltare nu se poate pune în aplicare. Ne pare rău de această situaţie şi vom încerca să rezolvăm problema după 10 iunie”, a avertizat Bojin, în timp ce Ostaficiuc se foia în scaun roşu la faţă. Ulterior, în faţa jurnaştilor, Constantin Ostaficiuc a declarat că „retragerea acestei sume este o răzbunare politică. Mi-e frică de ameninţările care pot să apară. Nu există riscul să rămânem cu conturile blocate pentru că ordonanţa poate fi atacată în contencios. Domnul Mihuţ a spus că se blochează conturile pentru că este un om tehnic şi nu ştie că putem ataca în contencios „.

2 COMENTARII

  1. banii care trebuiau sa ajunga la pensii! ma rog, daca mai exista ceva din ei, ca altfel nu cred ca se incapatanu atat de tare sa nu-i restitui! Nu poti restitui ceea ce deja s-a evaporat :))

  2. CE TITLU DE CACAT AI BAGAT!
    STIAI CA NU CITESTE NIMENI ARTICOLUL SI AI TRANTIT UN TITLU DE DEZINFORMARE!
    DE CE NU RELATEZI REALITATEA:
    PSD+PNL AU CERUT CA BANI TIMISULUI SA FIE TRIMISI LA BUCURESTI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!???????????????????????
    ADICA LE PASA DE NOI DE SE CACA PE EI!
    CE..BANI PENTRU TIMIS-NIMIC!!!!!!!!
    SA VA BATA DUMNEZEU!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.