Şcolile din Timiş, închise mâine. Vezi situaţia aeroportului şi a alimentării cu...

Şcolile din Timiş, închise mâine. Vezi situaţia aeroportului şi a alimentării cu energie

DISTRIBUIȚI

Motiv de bucurie pentru elevii din Timiş –  şcolile din judeţ vor fi închise mâine, 10 decembrie, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Inspectorul şcolar general, Cornel Petroman, a declarat pentru PRESSALERT.ro că „se suspendă cursurile în judeţ, pentru că din cauza condiţiilor meteo mulţi elevi nu au cum să ajungă la şcoală şi nu credem că până mâine vor fi deszăpezite drumurile. Ba mai mult, este posibil ca şi cele care acum sunt practicabile să fie acoperite de zăpadă pe timpul nopţii”. Luni, în cadrul unei şedinţe la inspectorat se va decide dacă măsura suspendării cursurilor se va prelungi şi marţi. Şi în iarna anului trecut elevii din Timiş s-au bucurat de zile suplimentare de vacanţă, ba din cauza capriciilor vremii, ba din cauza problemelor legate de încălzire în şcoli.

Ninsoarea abundentă afectează şi reţelele Enel din Banat.


„În Timiş au rămas nealimentate parţial 3 linii de medie tensiune şi 39 posturi de transformare, fiind afectate 15 localităţi ( precum Fibiş, Alioş,
Maşloc, Şarlota, Honoş, Remetea Mică, Altringen, Bogda, Comeat, Şintăr, Buzad, Şipet, Folea, Crivina, Jena )”, se arată în comunicatul de presă emis de companie, cu situaţia înregistrată până la ora 12. Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul fondul condiţiilor meteo deosebite, se număra izolatori sparţi, cordoane şi conductoare rupte, tije retezate, copaci sau crengi căzute pe liniile electrice aeriene. Cu toate că ninge în continuare, reprezentanţii Enel dau asigurări că se intervine prompt şi că peste tot unde sunt probleme echipele sunt pe teren.

Zăpada dă bătăi de cap şi celor de la aeroportul internaţional „Traian Vuia” din Timişoara, unde vântul bate cu până la 60 kilometri la oră. Oficial, aeroportul din Timişoara este deschis, dar până acum au fost anulate cursele din şi spre patru direcţii – Munchen, Bergamo, Treviso şi Forli. Reprezentanţii AIT susţin că ” pista este acoperită de un strat de zăpadă de un centimetru şi câţiva milimetri de gheaţă. Pe platformă zăpada este mai mare”. Deocamdată, nici cursa Tarom care trebuia să plece dinspre Bucureşti spre Timişoara nu a decolat, neştiindu-se dacă va mai veni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.