Robu se descurcă fără pază. Vezi cum a redus numărul polițiștilor locali...

Robu se descurcă fără pază. Vezi cum a redus numărul polițiștilor locali din primărie

4
DISTRIBUIȚI

Edilul şef  Nicolae Robu a cerut reducerea numărului de poliţişti locali din Primăria Timişoara. Acesta şi-a comentat decizia robu instalare primar 1explicând că „eu nu am nevoie să fiu păzit. Am cerut ca la intrarea spre camera 12 să nu mai existe niciun poliţist. Am lăsat un singur om de ordine care să dea indicaţii oamenilor care nu ştiu la ce sală au treabă”. Astfel, ca urmare a solicitării edilului şef, treaba s-a rezolvat… şi nu prea.


Poliţistul încă există şi păzeşte intrarea înspre coridorul cu cabinetele viceprimarilor şi a edilului şef, doar că este îmbrăcat la costum negru, şi nu în uniformă. Intrarea în primărie este şi ea păzită de un poliţist, care încă poartă uniformă. Daniela Seracin, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale din Timişoara, a declarat pentru PRESSAELRT.ro că „din cei şapte  poliţişti care îşi desfăşurau activitatea în primărie au rămas doar doi. Ceilalţi vor fi repartizaţi în patrule pe străzi având în vedere că situaţia din teren oricum cerea personal în plus”.

4 COMENTARII

  1. Oricum localii sunt degeaba de cand au fost infiintati !Ma bucur ca a aparut Robu sa le mai arate care le este rostul ca cu tiganul de Ciuhandu turma locala a mers foarte bine ….au tocat de 4 ori mai multi bani decat au avut alocat bugetul.

  2. Domnule Primar Nicolae Robu,faceti”curatenie cu mafia” din :Poliţia Comunitară din Timi­şoara a angajat mai mulţi pensionari din cadrul IPJ Timiş. Instituţia cheltuieşte pe an de optsprezece ori mai mult decât produce.

    În plină criză financiară, când edilii locali inventează fel de fel de taxe pentru peticirea bugetului oraşului, Poliţia Comunitară Timişoara s-a transformat într-o autentică sinecură pentru o parte din coloneii pensionari ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş. Doru Spătaru, fost inspector-şef al IPJ Timiş, Dorel Cojan, fost şef al Poliţiei Municipiului Timişoara, Avram Bălan şi Ioan Hada, foşti adjuncţi la IPJ Timiş, alţi ofiţeri superiori şi plutonieri de poliţie pensionaţi înainte de termen fac parte din organigrama unei instituţii care, de la înfiinţare, în ianuarie 2007, a cheltuit 54 milioane de lei şi a produs, din amenzi, doar 3,5 milioane de lei. „Nu puteţi spune că Poliţia Comunitară e gaura neagră a bugetului. O structură de ordine publică nu poate fi evaluată drept profitabilă sau neprofitabilă din punct de vedere al costurilor. O structură de ordine publică poate fi evaluată ca fiind eficientă sau ineficientă. Noi avem nişte indicatori de performanţă care sunt aprobaţi de consiliul local. Verificaţi aceşti indicatori şi veţi vedea dacă suntem eficienţi sau nu”, a spus directorul executiv al Poliţiei Comunitare, Doru Spătaru, fostul comandant al tradiţionalilor poliţişti timişeni.

  3. Poliţia Comunitară Timişoara – în război deschis cu gramatica
    Publicat la: 28.06.2009 20:36 Ultima actualizare: 19.10.2011 15:24

    „Limba română e o limbă foarte vastă. Sunt cuvinte cu multe sensuri, cu multe direcţii“, a explicat şeful lor

    Limba română este cel mai periculos duşman pentru poliţiştii comunitari din Timişoara. Chiar dacă 96% dintre candidaţi au picat la concursul de admitere în rândul apărătorilor municipalităţii de pe malurile Begăi, nici cei admişi nu se descurcă prea bine. Cea mai bună dovadă o constituie răspunsul trimis unei timişorencei „Am trimis pe mail o sesizare referitoare la faptul că şoferii parchează pe spaţiul verde în faţa casei mele. După un timp, am primit răspunsul acasă. Am rămas mută“, a declarat pentru Gândul Bianca Popa, studentă. Deşi răspunsul Direcţiei Poliţiei Comunitare Timişoara nu are decât şapte rânduri, în text există o grămadă de greşeli gramaticale, de scriere şi punctuaţie. În răspunsul semnat de jurist Doru Spătaru, fostul şef al IPJ Timiş şi actualul director executiv al Poliţiei Comunitare Timişoara, petentei i se transmite că „la sesizarea dvs. adresată pe internet, acestei unităţi“ au fost efectuate verificări. Agenţii au constatat că respectiva porţiune „nu este amenajata ca spatiu verde sau rondou cu florii (sic!) fiind pamint batatorit“.

    Ba mai mult, timişoreanca este avertizată că are „obiligatia (sic!) de a amenaja acel spatiu cu gazon verde sau cu flori şi al (sic!) întretine curat tot timpul“. În final, Doru Spătaru mai spune: „conducatorii auto care sant depistaţi de noi ca parcheaza in parcurii (sic!) sau pe spatii verzi amenajate sint sanctionati cu amenda conform legi (sic!) in vigoare.“ Contactat telefonic, şeful comunitarilor din Timişoara a încercat să minimalizeze problema. „Răspunsurile sunt scrise de cel care primeşte sesizarea. Care-i problema cu răspunsul acela? Or mai fi greşeli. Limba română e o limbă foarte vastă. Sunt cuvinte cu multe sensuri, cu multe direcţii“, a explicat Spătaru.

  4. Criteriile de selectie si competenta la Politia Comunitara Timisoara:
    nu agentii sunt de vina , ci porcul de Cojocariu si tziganul de Ciuhandu. ei au stabilit criteriile de selectie a politistilor comunitari , care sunt : neaparat sa provina – atentie ! din fosta militie ,este cunoscut faptul ca , Politia Comunitara Timisoara este un stabiliment de recuperare a militienilor expirati; un alt criteriu de competenta este acela , ca orice doritor de Politie Comunitara la Timisoara trebuie neaparat sa provina din faimoasa institutie analbeta ,,gardienii publici”; un alt criteriu de competenta este , ca trebuie neaparat sa ai neamuri in primarie , si nu in ultimul rand si cel mai bun criteriu este ca , neaparat sa provii de pe clisura dunariii, tatatu si moshutu sa aibe ceva terenuri la mal , sa aibe si vreo 150-200 de kile de pestisori , minte nu prea multa si esti agent -sef sau principal la Politia Comunitara Timisoara ;de sus si pina jos gradul de competente sunt cele aratate mai sus , unde mai pui ca , chiar sefii institutiei Spataru si Cojan , au dat spaga la Bucuresti ca sa ia examenul , iar de ,,resturile” ce sa mai vorbim,oameni inteligenti si competenti , proveniti din armata si politie au ajuns cei drept sporadic pe la politia comunitara , dar au fost repede trasi pe linia moarta si eliminati din sistem , dar daca pricliteaza posturile ,,militienilor” si de ce nu onoarea tziganului si prostia porcului. c-am asta-i Politia Comunitara Timisoara ;in rest , va las pe dvs. sa va faceti o parere.
    gheorghe militianu’ , 25 March 2012

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.