Derby-ul marilor ambiţii la baschet: „urşii” de la Timba versus „leii” de...

Derby-ul marilor ambiţii la baschet: „urşii” de la Timba versus „leii” de la BC Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

timba pitesti 1 (9)

BC Timba şi BC Timişoara se confruntă în această sâmbătă în a doua ediţie a derbyului Timişoarei la baschet masculin. În tur, BC Timişoara a fost echipa gazdă şi a reuşit să se impună la scorul de 86-61, dar de atunci ambele echipe au suferit schimbări importante în loturi. Ambiţiile au rămas însă la fel de mari.

Mai sunt doar trei etape până la sfârşitul sezonului regulat şi ambele echipe au nevoie de un rezultat pozitiv. BC Timişoara se află acum pe locul şase, dar are un program mai accesibil pe final şi trage să prindă cel puţin locul patru, care le-ar garanta avantajul mai multor meciuri pe teren propriu în play-off. De cealaltă parte, Timba speră să îşi păstreze poziţia 13, deoarece echipa are un program dificil, cu meciuri cu CSU Ploieşti şi Gaz Metan Mediaş după această etapă. Faţă de tur, de la BC Timişoara au plecat Dan Păltinişanu, Ionuţ Dodoc, Marko Djerasimovic şi Ivan Jelenic şi au venit Daniel Tudosă, Garry Gallimore, Mujo Tuljkovic şi Devan Downey. Timba a renunţat în iarnă la jucătorii sârbi Bosko Stojakovic, Bojan Grubisic şi Zoran Milovic, dar a adus doi jucători utili, pe canadianul Denham Brown şi americanul Jermont Horton.

Timba vrea să continue seria de victorii din campionat

„Urşii” vin după cea mai bună perioadă a lor din campionat şi de data asta sunt gazdele partidei. Echipa a legat trei victorii cu Dinamo, Sibiu şi Miercurea Ciuc şi îşi doreşte încă o victorie până la începerea play-out-ului. „Va fi un meci interesant în care noi nu avem nimic de pierdut, iar ei îşi doresc foarte mult să câştige pentru a prinde locul patru. Sper să prindem o zi bună sâmbătă şi să le punem cât mai multe probleme. Jocul va fi total diferit, pentru că echipele sunt total diferite, dar în general noi vom încerca să practicăm jocul nostru şi să încercăm să ne punem în valoare avantajele, la fel cum şi ei vor încerca să îşi pună în valoare armele cele mai bune. Cred că va fi un joc mult mai fizic ca în tur, acum că vor fi mai mulţi americani pe teren, şi probabil şi mult mai spectaculos”, a declarat antrenorul Timbei, Bogdan Murărescu.

Acum, jocul Timbei se bazează foarte mult pe jucătorii veniţi în iarnă, Dehnam Brown şi Jertmont Horton, care sunt principalii marcatori ai galben-negrilor. Pentru ambii, va fi primul derby cu BC Timişoara. Jertmon Horton a precizat că şi-ar fi dorit să fi fost la echipă şi la prima confruntare din tur şi spune că îl consideră pe Dominique Archie cel mai bun jucător al „leilor” din Banat.


„Noi trebuie să facem foarte puţine greşeli ca să îi batem. Venim după trei victorii şi echipa e foarte încrezătoare. BC Timişoara are jucători foarte buni, sunt o echipă bine organizată. Sperăm să nu pierdem multe mingi, să jucăm bine şi să câştigăm. Dominique Archie e un jucător foarte bun, toată lumea ştie asta, îmi place mult de conducătorul de joc Zlatko Jovanovic şi Devan Downey este şi el la fel de bun pe acest post. Nu ştiu dacă îl voi ţine eu pe Archie, vom vedea la ora meciului. E primul meu meci cu o echipă din acelaşi oraş, abia acum realizez ce important e”, a declarat Horton despre meciul de sâmbătă.

BC Timişoara vrea să încheie sezonul regulat cu victorii

„Leii” din Banat au acumulat în acest sezon 18 victorii şi au pierdut nouă meciuri, iar acum sunt pe locul şase. BC Timişoara este acum la egalitate de puncte cu Gaz Metan Mediaş şi U Mobitelco Cluj, formaţii de pe locul cinci, respectiv şapte. Alb-violeţii îşi doresc însă locul patru, poziţie pe care acum se află Craiova, dar oltenii au un program infernal pentru etapele rămase. De aceea, elevii lui Srdjan Jovanovic trebuie să câştige sâmbătă. „E un meci important pentru ambele echipe, pentru locul pe care vom începe noi play-off-ul  și pentru cel de pe care vor începe ei play-out-ul. Noi vrem să câștigăm toate cele trei meciuri rămase. Forma echipei e în creștere, am toţi jucătorii valizi, și acum ne putem antrena la capacitate maximă. Ei vin după trei victorii, noi, după meciuri câștigate acasă și pierdute în deplasare și din această perspectivă cred că va fi un meci interesant. Noi cu siguranță vom juca mai tactic, dar asta depinde de desfășurarea partidei”,  a declarat antrenorul Srdjan Jovanovic.

În derby vor juca Zlatko Jovanovic, care revine după probleme la spate, cât şi Andrei Căpuşan, care va juca din nou după două luni petrecute pe tuşă din cauza accidentării la genunchi. „Pentru acest meci sunt recuperat sută la sută și sper să ajut cât mai mult echipa. Meciul cu Timba este foarte interesant și poate deveni un meci foarte dificil. Singurul lucru pe care îl putem face este să respectăm planul de joc. Pentru noi acum fiecare meci contează, pentru că vrem să atingem vârful de formă. Ei sunt în a doua jumătate a clasamentului și nu știu cât contează meciul pentru ei, dar cu siguranță va fi un meci foarte frumos și spectaculos”, a declarat Andrei Căpușan.

Meciul se va disputa sâmbătă, de la ora 18.00, la Sala „Constantin Jude” şi nu va fi televizat. Arbitrii vor fi Alin Roșu, Cosmin Prișcă și Alin Dragoș.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.