Povestea de iubire cu năbădăi dintre un poet celebru și o dansatoare...

Povestea de iubire cu năbădăi dintre un poet celebru și o dansatoare faimoasă, pe scena Teatrului Național

0
DISTRIBUIȚI

isadora_duncan_by_wilvarin13-d527vqf

Premiera spectacolului ”Nopți cu Isadora” care a avut loc în 5 martie, la Sala Marea Teatrului Național Timișoara, poate fi definită ca un spectacol timișorean prin excelență datorită numelor care au contribuit la realizarea lui. Acesta reconstituie povestea de dragoste de un an dintre celebrul poet rus Serghei Esenin și dansatoarea americana Isadora Duncan, cu 17 ani mai în vârstă decât el.


Turneul Isadorei îi poartă prin Europa și America și zugrăvește toate stadiile relației dintre cei doi: o iubire plină de pasiune în care nu mai contează că ea nu înțelege rusa, iar el nu vorbește engleză, pâna la crize de furie și invidie.

Spectacolul “Nopți cu Isadora” a fost pus în scenă după volumul ”Nopți cu heruvim” al scriitorului, criticului de teatru și jurnalistului Ion Jurca Rovina,  lansat în aceeași seară în Holul cu Oglinzi al TNT. Semnătura regizorală îi aparține lui Sabin Popescu, o prezență constantă pe scena timișoreană încă din 2004. ”Este un spectacol la care am repetat timp de șase săptămâni, timp în care echipa de actori s-a sudat”, a declarat acesta. Din distribuție fac parte Laura Avarvari, în rolul Isadorei Duncan – o actriță de marcă a TNT, Ionuț Iova, cel care îi dă viață poetului rus Serghiei Esenin, alături de un actor remarcabil – Cristian Szekeres, căruia i se alătură Iuliana Crăescu şi balerinele Cristina Romândaşu, Manuela Ardelean şi Alina Mihai de la Opera Naţională Română din Timişoara. De remarcat că toate cântecele folosite în spectacol au avut versurile lui Șerban Foarță. Muzica spectacolului a fost compusă de Ilie Stepan, scenografia îi aparține lui Zolt Fehervári, iar costumele sunt realizate de Krisztina Nagy. Compania Film&Go este responsabilă pentru conceptul  video al proiectului şi Florian Putere a conceput light-designul. Timișorenii pot revedea piesa, miercuri 27 martie, de la ora 19.00. Biletele pot fi cumpărate de la agenția de biletele din strada Mărășești nr.2 sau on-line din rețeaua eventim.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.