„Leii din Banat”, două meciuri de foc cu CSU Ploieşti

„Leii din Banat”, două meciuri de foc cu CSU Ploieşti

0
DISTRIBUIȚI

bc timisoara-csu ploiesti finala mica11_exposure

Baschetbaliştii de la BC Timişoara intră în arena sferturilor campionatului sâmbătă, cu prima confruntare cu CSU Ploiești, meci urmat de partida de duminică cu același adversar. Alb-violeții sunt conștienți că trebuie să facă o figură frumoasă contra echipei care le-a suflat anul trecut trofeul de campioană, mai ales după înfrângerea din Final Four.

BC Timișoara joacă cu ploieștenii în sferturile play-off-ului după ce bănățenii au terminat sezonul regulat pe locul şase, iar prahovenii, pe trei. Din acest motiv, CSU Ploiești are avantajul că din maxiumum cinci meciuri, trei s-ar juca pe terenul lor, primele două și meciul decisiv, dacă va mai fi cazul, deoarece se joacă până o echipă câștigă trei meciuri. ”Vom juca cu campioana en-titre. Play-off-ul începe cu două meciuri dificile, în deplasare.


Jucăm după o săptămână de la ultima confruntare, ei au o echipă cu o medie de vârstă mai mare, iar duminică sigur erau obosiți după semifinală. Acum, vor fi odihniți și va fi diferit. După ce nu au obținut Cupa, acum ei își doresc să câștige campionatul. Au mulți jucători experimentați, oricare poate fi periculos în funcție de formă de moment”, a declarat Srdjan Jovanovic.

Sezonul trecut, BC Timișoara a rămas doar vicecampioană după ce CSU Ploiești a câștigat finala în patru meciuri. Sezonul acesta, bilanțul meciurilor directe e de 2-1 în favoarea bănățenilor. În tur, BC Timișoara a câștigat în prelungiri cu 103-91. În retur, la Brazi, ploieștenii au câștigat cu 89-79, iar duminică, în finala mică, timișorenii s-au impus cu 100-93, ce-i drept, într-un meci fără miză. Zlatko Jovanovic îi vede pe elevii lui Dado Arnautovic puțin mai slabi decât anul trecut, dar subliniază că ploieștenii au jucat mereu foarte bine în play-off, chiar și în sezoane în care au terminat mai jos de locul trei, ca anul acesta. ”Jucăm poate cu cel mai dificil adversar din play-off, nu pentru că ei ar juca grozav, ci pentru că sunt de opt ori campioni în ultimii nouă ani. Au avantajul terenului propriu, dar promit că noi vom merge acolo să luptăm și să câștigăm. Cred că acum au jucat mai slab, dar Asesoft e mereu o echipă complet diferită când începe play-off-ul, știu să joace în play-off, care e ca și un nou campionat”, a declarat Zlatko Jovanovic.

Chiar și jucătorii mai tineri simt importanța meciurilor din acest sfârșit de săptămână. Georgian Păun, în vârstă de 19 ani, venit vara aceasta la Timișoara de la BCM U Pitești, știe că echipa trebuie să spele din amărăciunea ratării Cupei României. ”Ne dorim să începem play-off-ul cu dreptul. Suntem foarte motivați și vrem să câștigăm”, a declarat Georgian Păun. Meciul de sâmbătă va începe la ora 19.30 și va fi transmis pe Digisport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.