Titu Bojin, reales preşedinte al PSD Timiş după o conferinţă croită după...

Titu Bojin, reales preşedinte al PSD Timiş după o conferinţă croită după tiparele ceauşiste

1
DISTRIBUIȚI

titu bojin congres

Conferinţa Judeţeană a PSD Timiş stă scris, astăzi, pe un banner mare. Pe Calea Lugojului curg cei peste 750 de delegaţi şi invitaţi la adunarea cu un singur scop – realegerea lui Titu Bojin, preşedinte în funcţie şi unic candidat. Maşinile ocupă o bandă şi un echipaj de la Rutieră se transformă în unul de valeţi pentru pesedişti. Agenţii asudă-n ploaie ca să lase loc de intrare-n sala de conferinţe pentru omul zilei. Înăuntru, soţia şefului de la Rutieră şi alte câteva doamne pesediste aşteaptă invitaţii. Delegaţii primesc inimi cu însemnele partidului, delegatele, în plus, un trandafir de import de la candidat. Sala se umple şi aşteaptă. După aproape o oră de întârziere apare şi candidatul. Boxele încep să bubuie şi pe ecranul imens curg imaginile cu Bojin. La birou, în mijlocul electoratului, pe drum, la şedinţă de partid. Sala aplaudă disciplinată. După ce citeşte pomelnicul de invitaţi, Bojin îl invită primul la cuvânt pe „domnul Paisie Lugojeanul, episcop vicar”. Preotul urcă la tribuna cu sigla PSD şi vorbeşte despre stabilitate şi frăţietate. Coboară de pe scenă şi-şi reia locul printre invitaţi, care continuă cu mesajele. Presărate cu osanale pentru candidatul unic – „lider carismatic”, „apropiat de popor”, „sunt mâhnit pe tine, Titu, să văd o conferinţă de acest nivel mare”, ” a condus organizaţia principial şi corect”.


Liberalul Nicolae Robu se laudă cu unanimitatea din consiliul local.  Bojin zâmbeşte satisfăcut şi din când îl cheamă la el pe fostul poliţist Iancău şi-i trasează ordine scurte peste jardinierele cu flori.

După vreo două ore de mesaje de la toate partidele şi minorităţile minus PDL, mediu academic, consular şi de afaceri, pesedistul şef  îşi prezintă raportul cu laude pentru consilierii de încredere şi împarte câteva diplome. Se trece rapid la citirea rapoartelor de activitate, primarul Ioan Sima anunţând, în numele comisiei de disciplină a partidului, că s-au înregistrat „două cazuri în care au fost săvârşite de abateri”. Singurul care strică pentru moment vraja este preşedintele PSD Timişoara, Sorin Grindeanu, care-i reproşează că a vorbit „puţin prea încet” despre organizaţia sa care a adus aproape jumătate din voturile filialei judeţene. Magia revine când anunţă că-l susţine pe Bojin să ajungă vicepreşedinte la nivel naţional. Aplauze obosite. După ce-şi dă cuvântul, senatorul Ilie Sârbu transmite salutul preşedintelui şi premierului Victor Ponta. Plus un avertisment „trebuie să ştim să gestionăm câştigul ca să nu pierdem totul”. Se votează în unanimitate candidatul unic. Boxele reîncep să urle, iar ecranul se umple de imaginile cu Bojin, noul şi vechiul preşedinte, luat pe scenă la pupat printre artificiile aprinse la ordin.

1 COMENTARIU

  1. Iancau este viitorul numar doi din organizatia PSD Timis pentru ca Grindeanu nu va mai fi primvicepresedinte deoarece Bojin nu a mai infiintat functia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.