Promisiunea neonorată a primarului Robu care a dus la ratarea înscrierii clubului...

Promisiunea neonorată a primarului Robu care a dus la ratarea înscrierii clubului de rugby RCM în Challenge Cup

2
DISTRIBUIȚI
RUGBY06_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

RCM MVT UVT Timişoara nu s-a mai înscris în Amlin Challenge Cup, a doua competiţie din rugbyul european. Extragerea a avut loc aseară, iar numele clubului de pe Bega nu s-a aflat printre participanți. “Lanțul slăbiciunilor” duce până în birourile birocraților: clubul a renunţat la participarea în Europa, pentru că nu are un stadion adecvat. Singurul care ar fi putut fi potrivi, după lucrări de renovare, ar fi fost Stadionul CFR, însă aici reabilitarea s-a oprit pentru că arena nu a trecut în patrimoniul Primăriei Timișoara, așa cum se intenționa.

Stadionul CFR se află pe un teren care este în proprietatea municipalităţii, dar mijloacele fixe, stadionul propriu-zis, aparţin Regionalei CFR. În iarnă, Nicolae Robu declara că va discuta cu Ministrul Transporturilor Relu Fenechiu pentru ca arena să treacă în cel mai scurt timp în proprietatea RCM-ului. Acest lucru nu s-a întâmplat însă nici până azi.


Cum Challenge Cup începe în noiembrie, este obligatoriu ca terenul pe care se joacă să aibă instalaţie de încălzire, din cauza climei din țara noastră. Preşedintele clubului Sorin Doda intenţiona să facă acest lucru, pe lângă renovarea tribunelor, dar s-a lovit de birocraţia tipic românească. „În ţara noastră nu se poate juca pe un teren fără instalaţie de încălzire. Am vrut să facem asta la CFR, însă toţi sponsorii au spus că nu are rost să investim în ceva ce nu că nu este al nostru, ci nici măcar al primăriei nu e, pentru că nu ne dorim să fim proprietari noi. Până nu se va rezolva problema stadionului, nu vom mai juca pe CFR. RCM rămâne în Ronaţ, cu bune şi cu rele”, a declarat, pentru PRESSALERT.ro, Sorin Doda.

Stadionul „Dan Păltinişanu” nu putea fi o soluţie pentru Challenge Cup, iar RCM nu a vrut să joace la Bucureşti pe Arcul de Triumf, reprezentând Timişoara. „Pe «Păltinişanu» nu puteam juca deoarece nu există această instalaţie (de încălzire – n.r.). Nici nu am mai cerut să jucăm acolo, pentru că nu s-ar fi putut juca în noiembrie. Nu am vrut să mergem la Bucureşti. Noi, cei care investim în club, locuim în Timişoara şi chiar dacă nu toţi sunt bănăţeni, dar nu am investit în club pentru a juca la Bucureşti”, a mai precizat Sorin Doda. Instalaţia de încălzire a gazonului se va monta în acest an pe „Dan Păltinişanu”, însă clubul de rugby nu avea ceva concret să le prezinte celor de la Challenge Cup. Instalaţia de încălzire este o condiţie în Manualul de licenţiere pentru Liga I la fotbal, dar pentru nou-promovate se acordă un termen prelungit de realizare a instalaţiei.

2 COMENTARII

  1. lasa ca are timp Robu de palmieri si fotbal. rugby si cetateni alta data. stiu…. se lucreaza la asta dar nu in mandatul asta, iar altul nu mai pupa.

  2. Cu cativa ani inaite de promisiulile municipalitatii cu stadionul CFR, au mai fost si alte promisiuni la nivelul federatiei romane de specialitate, ca vor face toate eforturile ca stadionul UMT sa devina fieful nationalei de rugby. Pe acea vreme ( acu vreo 8-10-ani ) motivau ca doar aici clima e mai blanda si se vor juca majoritatea meciurilor oficiale. S-a rezolvat tot ca si actuala poveste , adica nimic !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.