Festivalul care celebrează dansul pe scenă sau pe peliculă

Festivalul care celebrează dansul pe scenă sau pe peliculă

0
DISTRIBUIȚI

dancer-title

ConTEMPO, primul Festival de dans contemporan de la Timișoara, care a început astăzi, înseamnă dincolo de ritm, toate sentimentele umane posibile. Timișorenii sunt invitați la spectacole, filme, o expoziție de fotografie și un atelier de dans, toate centrându-se în jurul diverselor moduri de a percepe timpul prin mișcare și a mișcării în timp. ConTEMPO are loc în perioada 10 – 15 iunie și este organizat de Centrul Cultural German Timișoara și Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană. La toate evenimentele săptămânii de dans contemporan accesul publicului e gratuit în limita locurilor disponibile.

Săptămâna de dans contemporan începe cu unul dintre cele mai recente spectacole ale Teatrului Odeon din București, Șaraiman, un spectacol de dans contemporan și stand-up comedy, marca Răzvan Mazilu.


Show-ul este conceput și dansat de Răzvan Mazilu, ca actor de stand-up-comedy fiind invitat Dan Badea, totul pe fundalul muzicii lăutărești a Romicăi Puceanu. El va fi prezentat deseară, de la ora 19.00, în sala multifuncțională a Consiliului Județean Timiş.

Expoziția de fotografie a Arhivei de dans din Köln și a Goethe-Institut „Timp oprit. Imagini ale dansului” va fi vernisată mâine, de la ora 19.00, în mansarda Bastionului Theresia. Este vorba despre o selecție de lucrări ale unor fotografi de dans și artiști plastici din Germania și privirea lor asupra dansului și a mișcării. Expoziția va fi deschisă de artistul Camil Mihăescu. În deschidere va dansa Ioana Ispas, care va susține a doua zi, de la ora 09.00, la Casa Studenților, un atelier de dans.

Zilele de miercuri și joi sunt dedicate filmului de dans, astfel că în cele două seri, în Piața Unirii, vor fi prezentate, pe rând, pelicula „Blush” al regizorului belgian Wim Vandekeybus și „PINA” al lui Wim Wenders, ambele programate să înceapă de la ora 22.00. Festivalul se încheie sâmbătă seara, cu instalația de dans timeGaps a trupei IPtanz din Köln, în sala festivă a casei Adam Müller Guttenbrunn.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.