Un polițist de frontieră, un vameș și șase contrabandiști, ridicați într-o operațiune...

Un polițist de frontieră, un vameș și șase contrabandiști, ridicați într-o operațiune a DGA și a Parchetului. Vezi cât este prejudiciul

5
DISTRIBUIȚI

mascati_02_40034e4889

Zece percheziții au loc în această dimineață la suspecți de evaziune fiscală și contrabandă cu țigări. Acțiunea este coordonată de polițiștii de la biroul de Investigare a Fraudelor Caraș-Severin, cu participarea ofițerilor DGA. Două percheziții au loc în Timiș, una în Mehedinți, iar șapte, în zona Moldova Nouă.


Polițiștii caută mai multe persoane suspectate de evaziune fiscală și contrabandă cu țigări. Prejudiciul în acest caz ajunge la 350.000 de lei. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Caraș, Ancuța Cărbunariu, a fost pus sechestru asigurator asupra unor impobile și mașini. După încheierea perchezițiilor, opt persoane vor fi duse la audieri.

UPDATE Au fost percheziționate și locuințele unui polițist de frontieră și a unui vameș de la Vama Naidăș. Agentul Dănuț Giurgiu și vameșul Daniel Șerban sunt acuzați că au permis intrarea în țară a unui transport mare de țigări de contrabandă. Cei doi sunt acuzați de abuz în serviciu fiind începută, ca și în cazul celorlalți suspecți, urmăriea penală. Urmează să fie puse în executare mandatele de aducere. Toți vor fi audiați la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș Severin.

UPDATE 2 Vameșul și alți patru contrabandiști au fost reținuți, urmînd să fie preyentați cu propunere de arestare preventivă.

5 COMENTARII

  1. D-l Șimon ce a fost mediatizat in 2005
    Norocul nu l-a ocolit nici pe maiorul Alexandru Simon – fost sef la PCTF Naidas – acuzat de complicitate cu contrabandistii, eliberat din functie, spalat la „Nufarul Inspectoratului”, mutat la IJPF Olt, adus, din nou, in Clisura Dunarii si instalat… seful SPF Moldova Veche. De unde, pentru „merite deosebite”, a trecut la IJPF Caras-Severin, ocupand functia de… consilier juridic. Politistii de frontiera caraseni sunt insa „celebri” prin devotamentul cu care pazesc fruntariile tarii… Pe sub nasul lor – si cu complicitatea unora dintre ei – contrabandistul Costan Buzura, cetatean romano-suedez, a desfasurat o buna perioada contrabanda cu motorina pe care o incarca in rezervele navelor „Istria” si „Maramures”, in portul Orsova si o scotea din tara prin „activitatea de turism” pe la Moldova Noua spre a o descarca la Velico Gradiste

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.