ACS Poli nu-și cunoaște adversarii din Liga I. Cum complică situația barajul...

ACS Poli nu-și cunoaște adversarii din Liga I. Cum complică situația barajul dintre Rapid și Concordia Chiajna

0
DISTRIBUIȚI

ACS POLI REUNIRE LOT04

Comitetul executiv al Federației Române de Fotbal (FRF) a decis că Liga I va avea la start 18 echipe, însă identitatea celei dea 18-a nu se cunoaşte încă. Federaţia a decis că Rapid, deşi nu a primit licenţa, va juca un meci de baraj cu Concordia Chiajna, echipa de pe locul 16, care a obţinut licenţa.

Liga I va începe în data de 20 iulie, dar faptul că identitatea celei de-a 18-a rămâne necunoscută complică lucrurile pentru celelalte 17. Mai mult decât atât, tragerea la sorţi pentru programul Ligii I va avea loc luni, iar Rapid şi Chiajna joacă barajul abia în data de 13 iulie, adică la mai bine de o săptămână după tragere. Federaţia a aşteptat decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru Universitatea Cluj, echipă care nu a luat licenţa pentru prima ligă în România. U Cluj este în insolvenţă, dar are un plan de reorganizare financiară. Reprezentanții TAS au dat licenţa grupării ardelene, iar astfel, federalii erau puşi în situaţia ca Liga I sa aibă 17 echipe.


Din acest motiv, comitetul Executiv FRF a decis ca Rapid şi Concordia Chiajna să joace baraj pentru a decide care va fi a 18-a echipă.

Situaţia este fără precedent în fotbalul românesc, întrucât Rapid este în insolvenţă şi nu are un plan de reorganizare a datoriilor aprobat de tribunal. Decizia instanţei se va da abia în data de 13 septembrie în acest sens. Rapid nu a luat licenţa şi nici nu a contestat acest lucru la TAS. Pe de altă parte, din prima ligă au retrogradat pe criteriul sportiv patru echipe. CS Severin, locul 15, Concordia Chiajna, locul 16, CSMS Iaşi, locul 17, şi Gloria Bistriţa, locul 18. Cum severinenii nu au luat nici ei licenţa, FRF a decis ca cea mai bine clasată echipă nelicenţiată, Rapid, locul 9 după ultima etapă, să joace baraj cu cea mai bine clasată echipă licenţiată dintre retrogradate.

Motivul acestei decizii este legat de faptul că Liga Profesionistă mai are încă un an de contract pentru drepturile de televizare, contract în care scrie că 18 echipe joacă în campionat, deci se joacă nouă meciuri pe etapă. Dintre echipele clasate pe locurile 3-6 în Liga a II-a, foarte puţine au luat licenţa. Din Seria de Vest, doar Bihor Oradea, echipa de pe locul 7, a luat licenţa. Aşadar, singura soluţie de completare venea tot de la echipele din prima ligă. În urmă cu doi ani, Poli Timişoara nu a obţinut licenţa pentru că Marian Iancu a făcut o divizare de societate comercială, fapt interzis de caietul de licenţiere, şi avea datorii pentru transferurile lui Laszlo Sepsi şi Sreten Sretenovic.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.