Bănățenii, campionii României la băut bere. Cum se consumă băutura în vestul...

Bănățenii, campionii României la băut bere. Cum se consumă băutura în vestul țării

0
DISTRIBUIȚI
KO0D0833
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Bănățenii sunt românii care ies cel mai des ”la bere”. Un studiu  realizat de institutul de cercetare de piață GfK România  și dat publicității, ieri, la Timișoara, de către reprezentanții marilor producători de bere din România arată că peste 90% din bănățeni beau bere când se întâlnesc pe terase cu prietenii și o preferă pentru proprietatea sa de a hidrata organismul. Procentul, afirmă Constantin Bratu, directorul general al Asociației Berarii României, este lider național, iar explicația stă în faptul că ”bănățenii au cultura berii”, a mai arătat interlocutorul nostru.

Berea nu lipsește de pe mesele bănățenilor, fie că se întâlnesc cu prietenii în oraș sau își petrec timpul liber acasă, în familie, mai relevă studiul. Potrivit acestuia, când ajung pe o terasă, bănățenii adulți consumă bere într-un procentaj covârșitor – peste 90%. Berea se bea și acasă, împreună cu ceilalți adulți din familie –  aproape 1 din 2 bănățeni consumatori de bere o aleg pentru relaxarea de acasă, după o zi de muncă.


“Rezultatele acestui studiu confirmă încă o dată faptul că berea este un produs bine integrat stilului de viață modern al românilor, un adevărat liant social. Fără îndoială, acest fapt se datorează chiar calităților berii, calități pe care românii deja le cunosc și le apreciează”, a declarat Constantin Bratu.
Potrivit aceluiași studiu, berea ocupă un loc important în topul produselor consumate de bănățeni în timpul verii: 40% din adulții iubitori de bere au declarat că aceasta nu le lipsește din frigider mai ales în sezonul cald. Doi din trei bănățeni consumatori de bere o apreciază pentru proprietatea sa de a hidrata organismul, iar 40% din ei cred că berea însoțește cel mai bine întâlnirile cu prietenii. În plus, 75% dintre bănățenii care iubesc berea cred că un consum moderat poate preveni apariția pietrelor la rinichi.

Asociaţia Berarii României a reușit ca în cei aproape zece ani de existență să se impună atât la nivel intern, cât şi european ca o voce comună a membrilor săi. În componența membrilor săi actuali se numără cinci dintre cei mai mari producători de bere care activează pe piaţa din România: Bergenbier, Heineken, Romaqua Grup, Ursus Breweries și United Romania Breweries Bereprod, cărora li s-a alăturat și mini-berăria Clinica de Bere. Împreună, cei șase producători furnizează peste 90% din cantitatea de bere consumată în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.