Două afaceri păguboase, “susținute” de frica de asumare a angajaților din primărie,...

Două afaceri păguboase, “susținute” de frica de asumare a angajaților din primărie, dezvăluite de viceprimarul Stoia

5
DISTRIBUIȚI

STOIA NOUL VICEPRIMAR05_resize

„Tot timpul funcţionarii din primărie fac slalomuri pentru prevederile legale, pentru a nu semna şi a nu-şi asuma o anumită responsabilitate legală”. Este acuza pe care viceprimarul Traian Stoia a făcut-o astăzi, în cadrul conferinţei sale de presă săptămânale. Vicele a prezentat două cazuri în care muncipalitatea se luptă cu doi proprietari să recupereze nişte terenuri care, conform legii, ar trebui eliberate. „Primul caz îl are ca protagonist pe Cătălin Cârpaci din strada Frunzei. Lucrurile se puteau rezolva şi tranşa în secunda doi. Mai exact, cazul se referă la o verificare de rutină de demolare a unei case cu parter din strada Frunzei. Se constată că este împrejmuită o suprafaţă mult mai mare decât ceea ce avea proprietarul în acte. Se recomandă verificarea existenţei unui contract de concesiune pentru suprafaţa îngrădită şi se constată inexistenţa unui contract. În 17.06 se constata de biroul SAD că cei  804 mp sunt folosiţi fără aviz. Trebuiesc luate măsuri urgente care parţial s-au şi luat şi trebuie să prevenim aceste încălcări ale legii. Primăria care se prezintă ca factor de control trebuia să îi ceară actele, să le verifice şi să ia măsuri. Nu are rost ca în primărie să circule o grămadă de adrese ca în final să îi spunem domnului Cârpaci să dea gardul jos, sau dacă nu, plătim noi să îl dăm jos”.

Datorii greu de recuperat

Al doilea caz pe care Stoia l-a prezentat se referă la o construcție dubioasă.


„Este vorba despre un contract cu Fundaţia  Mihai Eminescu. În 15 iulie 1997 se elaborează o hotărâre de consiliu local care trece prin CL la vot. Aceasta prevede concesionarea la licitaţie  pentru construirea unor spaţii de învăţământ superior. În 9 decembrie 1997 se aprobă caietul de sarcini pentru licitaţia concesiunii pentru 8.000 mp.  Câştigă Fundaţia Universitatea cu preţul de 19.000 de lei mp pe an. Se naşte un contract de concesiune, punerea în posesie se face în 13 mai 1998 şi autorizarea de construire se eliberează pentru construirea spaţii de învăţământ superior, penthouse-uri la ultimul nivel, subsol. În acestă zonă, în jurul clădirilor, urmau să se contruiască spaţii de parcare. Lucrurile merg cum merg până în 1998, atunci se realizează o groapă foarte mare în zonă. În mai 2002 se intabulează constucţii înscrise provizoriu, fundaţii goale, pentru care se face şi drept de ipotecă, un milard din 20 decembrie 2004. Din 2009 fundaţia nu mai plăteşte concesiunea şi se trece la un conflict juridic pentru rezilierea contractului. În momentul începerii procesului existau debite de 300.000 de lei pentru anul 2009”.

Momentan, Fundaţia datorează Primăriei Timișoara mai bine de un milion de lei noi din chirii şi penalităţi, iar Stoia spune că muncipalitatea s-a oferit să ajute la eliminarea acelor fundaţii construite ilegal. Fără să ţină cont de asta, primarul Nicolae Robu anunţa ieri că acolo se va construi un teren de sport. Legat de cele două situaţii  în care, deşi primăria are dreptate, demersurile sunt îngreunate de prevederile din contracte, Stoia a conchis că „legea trebuie respectată cu mare stricteţe în astfel de cazuri pentru ca primăria să nu mai ajungă să îşi cerşească drepturile”.

 

5 COMENTARII

  1. bine fac functionarii . pai daca semneaza ,sunt tarati in instante datorita pe de-o parte a legilor proaste si neclare care guverneaza Romania,pe de alta parte instantele sunt cum sunt .doar nu crede cineva ca in tara asta judecatorii sunt toti cinstiti,independenti ,samd.nu pot fi instantele de judecata altfel decat societatea sau alte institutii .

  2. Bravo moshu’ Stoia. Am fost la „inaugurarea concesionarii” acelui teren catre dubiioasa universitate Mihai Eminescu…Sa va spun cine a participat din partea primariei: Ciuhandu si…Cojocari. De fapt aceasta a fost o alta lovitura de maestru a lui Cojocari, la care si barbosu’ a lins de-o savarina.

  3. Domnule viceprimar intrebati-l pe BODO ADRIAN,de ce a desfiintat serviciile de INSPECTIE FISCALA …care sesizau aceste abuzuri si luau masuri clare impotriva celor vinovati…iar acum face pe dracu-n patru sa nu castige nici unul dintre fostii angajati de la aceste servicii,pocesule cu Directia Fiscala…pana acum au s-au pierdut toate procesele…iar judecatorii din Timisoara au dat sentinte halucinante !copiate cu copy paste de la Bodo ! oare ce le face acest domn Bodo de dau sentinte la comanda? de ce nu voia sa se stie ce gasesc inspectorii cand mergeau pe teren ? prietenii stiu DE CE !

  4. Domnu STOIA.
    Verificati cum a fost vanduta moka (la licitatie ?!) fosta cantina a saracilor din str. V. Alecsandri si cu ajutorul „dezinteresat” a lu Borza (ala de-o luvat moka o casa pe diaconovici loga si apoi a vandut-o unui tigan de matase pe sute de mii de marci, erau inca marcile la putere atunci), a ajuns pe mana unui anume Stan ionica un ins controversat cu bani facuti la negru care se dedea reprezentant al lui basescu in timis !!! O sa va cruciti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.