Românul care pornește în aventură cu parapanta din Alpi până în Monaco

Românul care pornește în aventură cu parapanta din Alpi până în Monaco

0
DISTRIBUIȚI

Toma-Coconea_0511

Toma Coconea este singurul român participant la competiţia de planorism-distanţă Red Bull X-Alps care a început duminică la Salzburg. Timp de două săptămâni, paraşutistul născut în Petroşani va parcurge „la picior” şi cu parapanta Alpii, din Austria până la Monaco.

Originar din Petroșani, Toma Coconea are 38 de ani şi practică planorismul-distanţă, sport mai puţin cunoscut în România, din 1991. Din 1993 a început să participe la competiţii, când a câştigat Cupa Moldovei şi Cupa Maramureşului, iar din 1999 este instructor de zbor.


În 1994, hunedoreanul a devenit campion naţional la planorism-distanţă, performanţă repetată şi un an mai târziu, dar şi în 2004. În 2002 a participat la competiţia din Alpii Dolomitici, unde a luat locul 9, iar un an mai târziu s-a clasat pe aceeaşi poziţie la Red Bull X-Alps. În 2007, românul s-a clasat al doilea la traversarea Alpilor, iar acum îşi propune să câştige cursa.

Coconea este familiarizat cu Alpii și Carpaţii, dar a fost şi pe muntele Kilimandjaro, pe care l-a cucerit în 2007. Hunedoreanul va fi asistat în competiţie de Daniel Pisică, din Bucureşti, şi Adrian Miclea, din Braşov, şi se pregăteşte pentru competiţiile de planorism-distanţă prin maratoane montane şi schi fond.

Foto: liberinmiscare.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.