BC Timişoara se pregăteşte din greu pentru noul sezon şi cu trei...

BC Timişoara se pregăteşte din greu pentru noul sezon şi cu trei antrenamente pe zi

0
DISTRIBUIȚI

costescu bc timisoara

BC Timişoara a intrat deja de luni în sală pentru primele antrenamente sub comanda lui Tudor Costescu şi a secundului Nenad Mandic. Baschetbaliştii au făcut luni vizita medicală şi acum s-au pus pe treabă. Echipa se pregăteşte din greu, chiar şi cu două sau trei şedinte de pregătire pe zi, deoarece sunt foarte mulţi jucători noi care trebuie să devină o echipă omogenă până la primele confruntări din Cupa României cu Steaua CSM Bucureşti.

Anthony Lee-Ingram a venit vara aceasta la BC Timişoara, alături de Vladimir Panic, Vaidotas Volkus, Aleksandar Radulovic, Tremayne Johnson şi Flavius Lăpuşte. Americanul care a a evoluat până acum în Australia, Norvegia, Cipru şi Macedonia spune că oamenii de la Timişoara îi plac foarte mult, mai ales că duminică seara a făcut cunoştinţă şi cu fanii alb-violeţilor. Ingram spune că antrenamentele dese sunt menite să omogenizeze echipa.„Mi s-a părut că e o situaţie foarte bună aici, agentul meu îi cunoştea pe antrenorii de aici şi a a spus că crede că m-aş potrivi foarte bine. Fanii sunt foarte drăguţi, la fel şi restul lumii, toată lumea e amabilă aici, deci mă consider norocos. Avem o echipă bună, dar avem mult de lucrat şi sunt sigur că antrenorul ne va alerga din greu. Nu ştiu foarte multe despre campionatul românesc, dar am auzit că e foarte echilibrat, sunt multe echipe care pot să te bată în orice zi, deci va trebui să muncim din greu pentru a le învinge.


Avem un antrenor foarte bun, colegii sunt grozavi, cred că toată lumea va munci şi echipa va fi mai bună an de an. Vreau să fiu campion, vreau să îi facem şi pe fani să ne iubească. Ne antrenăm de două-trei ori pe zi, deci până începe cmapionatul ar trebuie să ne cunoaştem bine pe teren”, a declarat Anthony Lee-Ingram.

Sârbul Vladimir Panic are deja ghete violet de la primele antrenamente cu BC Timişoara. Panic a mai jucat în Serbia, Slovenia, Iran şi Bosnia-Herţegovina şi a terminat junioratul în baschet la Polet Keramica, unde a fost coleg cu Zlatko Jovanovic. „Am ales să vin aici pentru că Timişoara are renume în baschet, e un club bun, despre care toată lumea vorbeşte. Am vorbit cu Zlatko Jovanovic despre echipă şi de aceea am venit aici. El mi-a spus că este foarte bine aici, că e un oraş frumos, un club bun, ce oferă condiţii foarte bune, că fanii sunt frumoşi. Eu şi Zlatko suntem prieteni foarte buni, ne vizităm reciproc, chiar dacă nu am mai jucat de zece ani împreună. Ghetele violet le am de la soţia mea, ea le-a cumpărat din SUA, poate ştia că vom juca în violet. Se spune despre campionatul românesc că e mai bun an de an, eu am evoluat în campionate bune, la echipe bune, şi cred că prin muncă putem ajunge sus. Prima dată când mi-am văzut colegii mi s-a părut că sunt jucători buni, vom vedeace va fi”, a declarat Panic.

Echipa are un nou antrenor secund, pe Nenad Mandic, care a lucrat şi cu Steaua Roşie Belgrad. „Tudor m-a sunat să vin să îl ajut să lucreze cu jucătorii tineri. Ştiam despre BC Timişoara lucruri bune, că sunt bine organizaţi, că au jucători buni şi am văzut că aşa şi stau lucrurile când am venit aici. Jucătorii sunt buni, dar avem mult de muncit pentru a deveni o echipă bună. Ei sunt puţin obosiţi, dar e normal pentru această perioadă”, a declarat Mandic. BC Timişoara se va pregăti la Sala „Constantin Jude” până la sfârşitul lunii, când va pleca în cantonament în Serbia. Primul meci amical va fi în data de 22 august cu echipa din Zitiste, Banatul sârbesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.