Debut cu victorie pentru handbaliştii timișoreni la Cupa Politehnica

Debut cu victorie pentru handbaliştii timișoreni la Cupa Politehnica

0
DISTRIBUIȚI
reunire lot handbal01_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

CH Poli a început aseară tradiţionalul turneu Cupa Politehnica cu o victorie cu 25-23 contra celor de la Pandurii Târgu-Jiu. În mare parte, antrenorul Constantin Ştefan a folosit echipa pe care se va baza şi în campionat. În celălalt joc al zilei, HC Odorhei şi Potaissa Turda au încheiat la egalitate, 30-30.

Înainte de meciul dintre timişoreni şi gorjeni, CH Poli şi-a prezentat şi lotul pentru noul sezon în faţa celor câteva spectatori iubitori de handbal veniţi la Sala „Constantin Jude”. După ce jucătorii au intrat rând pe rând în arenă, a început şi meciul, o partidă destul de echilibrată între două echipe care îşi anunţă candidatura pentru locurile de play-off. Constantin Ştefan a început în formulă cu Vâlceanu în poartă, Irimiaş, Kaftin, Petkovic, Santeiu, Chikovani şi Timofte.  Poli a preluat conducerea în minutul 8 la scorul de 4-3 după un gol al rusului Denis Kaftin. A urmat o perioada de joc în care oltenii nu au reuşit să înscrie, astfel că bănăţenii s-au distanţat la două goluri, pentru ca avantajul să crească la 10-7 în minutul 22. Alb-violeţii au terminat prima repriză în patru oameni, după eliminările lui Petkovic şi Chikovani, însă şi Pandurii au rămas fără Dragnea. Superioritatea oaspeţilor nu i-a împiedicat însă pe cei de la CH Poli să intre în avantaj la pauză cu 14-10.

Repriza a a doua a scos la iveală o cu totul altă faţă a jocului pentru oltenii antrenaţi de Liviu Andrieş, care au recuperat repede diferenţa şi au preluat conducerea cu 16-15 după un contraatac finalizat de Asoltanei. Erorile din defensivă ale timişorenilor au fost cele care au permis răsturnarea scorului.


Gazdele şi-au revenit şi au fost din nou la conducere, iar la jumătatea reprizei a doua, scorul era 21-17. Pe final, raportul de forţe a fost din nou echilibrat, dar Poli a fost cea care a câştigat, spre bucuria antrenorilor şi a jucătorilor de pe banca de rezerve, care s-au manifestat zgomotos la toate fazele bune ale echipei. Rusul Denis Kaftin a fost cel mai bun marcator, cu 8 goluri, urmat de Zarko Petkovic şi Alexandru Ursu, cu 4 reuşite fiecare. Au mai înscris pentru Timişoara Timofte, 3 goluri, Chikovani, 2, Santeiu, 2 şi Irimiaş, 1. De la Pandurii, cel mai mult au înscris Dinescu, 6 goluri, şi Asoltanei, 5 reuşite.

Antrenorul Constatin Ştefan a spus după joc că este mulţumit de victorie, dar încă mai sunt aspecte de îmbunătăţit în jocul alb-violeţilor. „După ce s-a terminat jocul, pot să spun că sunt mulţumit de ce s-a întâmplat, dar a fost un meci foarte greu. S-a dovedit că echipele pe care le-m invitat la turneu sunt echipe foarte puternice şi a trebuit să ne angrenăm foare tare pe parcursul jocului. Felicit echipa, au prestat un joc bunicel pe aproape tot parcursul jocului, dar încă mai avem de lucru şi sper să ne punem la punct până la începerea campionatului. Avem momente pe care nu ştim să le gestionăm, încă nu găsim soluţii în aceste momente de criză în joc, dar dorinţa de victorie şi determinarea de azi a jucătorilor a compensat acele momente. Am reuşit să revenim, este un lucru pozitiv pentru noi, sper să rezolvăm şi aceste probleme de cădere în timpul jocului. Pentru meciul de mâine cu Turda ne aşteptăm să fie mai greu, se acumulează un pic de oboseală, noi jucăm în şapte-opt jucători, şi de la meci la meci va fi mai greu. E o echipă cu un alt stil, o apărare mai avansată, portari buni, joc în viteză. Sperăm să ne ridicăm mâine la valoarea celor de la Turda, revelaţia campionatului trecut, şi de ce nu, să ne gândim şi la victorie”, a declarat Constatin Ştefan.

Liviu Andrieş a spus că echipa sa a avut prea mare încredre după un turneu bun făcut la Baia Mare. „Din păcate, o înfrângere. Ne-am revenit la un moment dat şi n-am ştiut să controlăm jocul când a trebuit să îl controlăm. Sunt jucători care trebuiau să facă diferenţa, n-au reuşit. Am fost destul de motivaţi la început, am crezut că e uşor şi ne-am trezit că nu ne mai iese jocul, iar apoi a fost mult mai greu să ne revenim. Încă avem de lucru, suntem într-o perioadă în care construim, dar este un semnal de alarmă pentru mine şi echipa mea, am făcut un turneu bun la Baia Mare şi am crezut că totul va fi bine de acum încolo. Timişoara e o echipă tânără, care joacă un handbal frumos, noi tot timpul am avut meciuri frumoase în compania celor de la Timişoara. Se anunţă un campionat foarte disputat, toate echipele s-au întărit şi niciun meci nu este câştigat de la început”, a declarat Liviu Andrieş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.