Ripensia Timişoara trece şi de Muncitorul Reşiţa în Cupa României

Ripensia Timişoara trece şi de Muncitorul Reşiţa în Cupa României

0
DISTRIBUIȚI

ripensia-giarmata08_resize

Ripensia Timişoara s-a calificat în turul IV al Cupei României după ce a câştigat cu 1-0 meciul cu Muncitorul Reşiţa, locul 7 în Seria a IV-a a Ligii a III-a sezonul trecut. Deşi Ripensia abia a promovat în Liga a V-a, galben-roşii au făcut faţă şi au avut numeroase ocazii irosite. Golul victoriei a venit în minutul 110 graţie nigerianului Joseph Anagor, care a eliminat fosta sa echipă.

Ca şi în turul II, când Ripensia a învins Millenium Giarmata, tribunele Stadionului Electrica au fost pline. Cei de la Muncitorul Reşiţa, echipă mutată acum la Lupac în urma fuziunii cu echipa din localitate, au avut o galerie foarte entuziastă, care a cântat pentru cărăşeni tot meciul şi a a aruncat cu multe confeti înspre gazon.  „Gospodarii” de la Muncitorul au jucat în alb-violet, iar portarul a avut un tricou asemănător jucătorilor de la AC Milan. Oaspeţi au avut o ocazie bună în minutul 13, când Alex Avramovici a fost aproape să marcheze. Jocul s-a mutat ulterior în cealalată jumătate deoarece Ripensia a avut numeroase ocazii nefructificate însă. Cu Uzun, Mogoş şi Hoţa suspendaţi pentru cartonaşele roşii din meciul trecut de Cupă, gazdele au tras mult la porta lui Vasile Giurcanu, fără folos însă. Cea mai mare ocazie din prima repriză a avut-o Raul Briciu, care a trimis mingea în bară şi apoi pe lângă poartă la reluarea fazei. În repriza a doua, „Ripi” a lovit din nou bară în minutul 51, după o mingea trimisă de Briciu pentru Daniel Ungur. Au urmat alte ocazii irosite de timişoreni, dar şi două ocazii bune ale lui Laurenţiu Boroiban de la Muncitorul, fără rezultat însă. Publicul din tribune a scandat numele Ripensiei pe măsură ce timpul se scurgea, iar golul calificării a venit din piciorul lui Joseph Anagor în minutul 110, reuşită care trimite Ripensia în faza superioară a competiţiei knock-out.

Din turul patru, în Cupa României vor intr şi formaţiile de Liga a II-a, astfel că nu este exclus un duel Ripensia-UTA.


„A fost foarte greu, cred că niciodată nu am trăit un asemenea meci. Am început greu, a intrat greu în meci, am avut ocazii, am scăpat de două ori singuri cu portarul, nu am fost în stare să marcăm, am avut două bare. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu jucătorii, sunt surprins de această oboseală a lor. Noi am intrat săptămâna trecută într-un semicantonament, mai bine spus, mini-vacanţă, şi le-am dat mai mult liber şi acest lucru s-a văzut. Mă gândeam că se poate ajunge la penalitiuri, maie ra o repriză de prelungiri şi chiar vorbeam cu Radu Suciu (n.r. manager sportiv) dacă ajungem pe cine băgăm, pentru că băieţii au fost mai fricoşi astăzi. S-a simţit lipsa căpitanului Uzun, creierului de la mijloc, Mogoş, Hoţa, fundaş central, am fost nevoiţi să improvizăm. Noi vrem să ajungem cât mai departe, să avem un parcurs cât mai lung în Cupă. Mi-aş dori o echipă de Liga a II-a, să ne încercăm forţele”, a declarat antrenorul Ovidiu Olariu.

Antrenorul celor de la Muncitorul Reşiţa a spus că arbitrajul a fost potrivnic formaţiei sale. „În 1 octombrie, acum 72 de ani, a fost ultimul meci dintre Ripensia Timişoara şi Muncitorul Reşiţa (n.r. echipă fondată în 1911), sunt două echipe istorice, ţin să felicit gazdele pentru reînvinerea acestei grupări de tradiţie a fotbalului bănăţean. A fost un joc tipic de Cupa României, noi nu am venit cu prima garnitură, nu ne aşteptam la o rezistenţă aşa de dârză din partea gazdelor. Din păcate, s-a cam jucat în 14 oameni, acum înţeleg ce spuneau colegii noştri de la Giarmata. Noi suntem într-o perioadă de pregătire cu două antrenamente pe zi, s-a văzut şi am avut o primă repriză bună, a doua repriză nu prea am stat bine din punct de vedere fizic”, a declarat Viorel Lolea.

Anagor, marcatorul golului a debutat pentru Ripensia în minutul 65 după ce sezonul trecut a jucat pentru Muncitorul Reşiţa. „Sunt foarte bucuros că am dat golul victoriei. Înainte de meci m-am rugat lui Dumnezeu ca la debutul meu să fiu omul decisiv şi aşa a fost. Vrem să jucăm cu o echipă dintr-un eşalon superior. N-am avut emoţii, am jucat contra fostei mele echipe”, a declarat Joseph Anagor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.