Furtună sângeroasă: cel puțin 21 de morți din cauza intemperiilor în Mexic

Furtună sângeroasă: cel puțin 21 de morți din cauza intemperiilor în Mexic

0
DISTRIBUIȚI

furtuna_mexic

Cel puţin 21 de persoane au murit, iar alte peste 8.000 au fost evacuate din cauza intemperiilor provocate de furtuna tropicală Manuel, venind dinspre Oceanul Pacific, în timp ce de uraganul Ingrid, din Golful Mexic, era aşteptat cu înfrigurare în statul Tamaulipas, în această dimineață, potrivit Mediafax. Ploile torenţiale, inundaţiile şi alunecările de teren provocate de furtuna Manuel, cea mai sângeroasă de până în prezent cu 21 de victime, au cauzat moartea a 14 persoane în statul Guerrero (sud) şi altor şapte persoane în statele Puebla şi Hidalgo (centru), potrivit autorităţilor locale.

Ploi torenţiale s-au abătut ieri asupra celei mai mari părţi a ţării, din cauza efectelor combinate ale furtunii tropicale Manuel, pe coasta de la Pacific, şi uraganului Ingrid, din Golful Mexic, a anunţat Serviciul Meteorologic Naţional (SMN). Ingrid se afla ieri la 240 de kilometri est de oraşul Tampico, în statul Tamaulipas, deplasându-se cu o viteză de 11 kilometri pe oră, cu rafale de vânt care atingeau 150 de kilometri pe oră, urmând să atingă uscatul în 12 ore, a declarat pentru AFP Pamela Garcia, meteorolog la SMN. În sudul şi vestul ţării, autorităţile statelor Guerrero, Michoacan şi Colima se aflau în alertă din cauza furtunii tropicale Manuel, care de apropia cu rafale de vânt atingând 130 de kilometri pe oră, potrivit SMN.

În statul Guerrero, unde au fost înregistraţi cel puţin 14 morţi şi peste 2.000 de sinistraţi, ploile torenţiale au provocat inundaţii extinse, iar aproximativ 21.000 de locuinţe au rămas fără curent electric, a anunţat Serviciul local pentru Protecţie Civilă.


În acest stat, şase persoane au murit într-un accident rutier, provocat de intemperii, alte şase au murit în urma unor alunecări de teren şi prăbuşirii unor pereţi, iar două au fost luate de viituri. Aproximativ 500 de persoane au fost evacute de la domiciliu la Acapulco, în statul Guerrero, unde în unele cartiere apa a atins un metru înălţime, luând maşini. Aeroportul internaţional a fost izolat, iar drumul spre acesta a fost blocat de o viitură. Odată cu apropierea uraganului Ingrid de coastele statului Tamaulipas, autorităţile locale au decretat o alertă şi au organizat o operaţiune de evacuare a persoanellor care locuiesc în zone susceptibile să fie inundate. Au fost instalate adăposturi, în special la Tampico.

În statul Veracruz (est), peste 6.000 de persoane au fost evacuate din cauza ploilor provocate de uraganul Ingrid, a anunţat guvernatorul Javier Duarte. În statul Puebla (centru), trei bărbaţi au murit într-o alunecare de teren în localitatea Tlatlauquitec. Ceremoniile de Ziua Independenţei, care urmau să aibă loc aseară în toată ţara, au fost suspendate în localităţile din zonele de coastă în statul Tamaulipas, unde sosirea uraganului Ingrid era aşteptată cu teamă.

Foto: news.yahoo.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.