Automatele de cafea și „junk food-ul” devin ILEGALE în școlile din Timiș....

Automatele de cafea și „junk food-ul” devin ILEGALE în școlile din Timiș. Ce spun reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Timiș

0
DISTRIBUIȚI

cafea_mic_dejun_sxc

O problemă veche şi îngrijorătoare pentru părinţii multor micuţi din urbea de pe Bega şi-a găsit rezolvarea ieri, în plenul Consiliului Local Timişoara. Aleşii au adoptat un proiect de lege care prevede ca automatele de cafea şi mâncarea de tip junk food să fie interzisă în şcolile din Timiş.


Vă reamintim că problema a fost prezentată presei de nenumărate ori de către consilerul PDL Sandu Ştefan. Sătul să vorbească degeaba în timp ce inspectorul şcolar general Cornel Petroman spunea că nu ştie nimic, Ştefan a decis că soluţia finală este să ia legătura cu prefectul Eugen Dogariu, care să dispună controale şi să remedieze problema. Ieri, după plen, edilul şef Nicolae Robu a dat asigurări că HCL-ul va fi pus în aplicare cu stricteţe. În acest sens, primarul a spus că automatele cu cafea sau produse de tip snacks trebuie mutate în cancelarii astfel ca micuţii să nu aibă acces la ele. Mai mult, Robu a promis că vor exista controale stricte şi că se va trece şi la sacţiuni dacă normele nu sunt respectate.

Contactat de PRESSALERT.ro, Francisc Halasz, inspectorul școlar adjunct din Timiș, spune că s-au întreprins deja primii pași pentru aplicarea acestei reglementpri. „Există deja o lege care reglementează alimentele ce pot fi comercializate în bufetele școlii. Noutatea, prin aprobabrea acestei HCL, este aceea că elevii nu vor mai avea acces la automatele de cafea. Noi am trimis deja o notă conducerii școlilor să le mute într-un  loc în care copiii nu mai au acces și vom retrimite în următoarea perioadă. Încă nu știm dacă s-au mutat automatele sau nu, dar urmează ca noi sau reprezentanții primărieri să facem verificări”, a promis Halasz.

Foto: emaramures.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.