Universitatea de Vest câştigă premiul de excelenţă pentru e-uvt, cea mai modernă...

Universitatea de Vest câştigă premiul de excelenţă pentru e-uvt, cea mai modernă platformă IT prin care studenţii şi profesorii comunică mai uşor

0
DISTRIBUIȚI
pirtea1
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

O platformă online care le permite studenţilor şi profesorilor din cadrul Universităţii de Vest să comunice mai uşor a adus instituţiei timişorene un premiu, în acest an. UVT a fost recompensată cu cea mai importantă distincţie în domeniul IT, şi anume premiul de excelenţă pentru cea mai modernă platfomă IT, în cadrul galei Edumanager.ro. Premiul i-a fost înmânat lui Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest, pentru platforma e-uvt, care a fost implementată la începutul acestui an universitar. Platforma le permite studenţilor şi profesorilor să aibă acces la site-urile destinate învăţământului la distanţă, acces la e-mail, să comunice pe diferite grupuri adresate studenţilor şi cadrelor didactice, dar şi acces la platforma Alumni, prin intermediul căreia pot comunica cu absolvenţii Universităţii de Vest şi mediul de afaceri.

Potrivit reprezentanţilor UVT, platforma e-uvt este utilizată de aproximativ 16.000 de studenţi, 2.000 de alumni, 750 de profesori şi cercetători şi peste 300 de angajaţi din diferite departamente ale universităţii.


Mai mult, această platformă asigură servicii de e-mail sigure, precum şi accesul gratuit la Internet pentru studenţii, profesorii şi cercetătorii din peste 50 de ţări. Utilizatorii e-uvt din Timişoara trebuie doar să deţină un cont pe această platformă şi să-şi configureze laptop-urile, tabletele sau smartphone-urile pentru conectarea la reţeaua Wireless eduroam.

„Suntem într-un proces de modernizare continuă. Pentru a ne putea număra printre cele mai importante instituţii de învăţământ superior, nu doar din ţară, ci şi din Europa, suntem nevoiţi să alocăm sume importante de bani în cercetare şi dezvoltare. Platforma e-uvt este un sistem deschis pentru dezvoltări şi integrări ulterioare, în funcţie de necesităţile Universităţii şi de evoluţiile tehnologiilor informaţiei şi a comunicaţiilor”, a spus rectorul UVT, Marilen Pirtea. Platforma e-uvt a fost implementată de profesorii din cadrul Departamentului de Informatizare şi Comunicaţii cu sprijin din partea facultăţii de Matematică şi Informatică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.