Concurență mare pe un loc la clasa a V-a într-un liceu „de...

Concurență mare pe un loc la clasa a V-a într-un liceu „de fițe” din Timișoara. Când va începe admiterea

0
DISTRIBUIȚI

director loga mariea02

Nu numai elevii de clasa a opta au emoții  pentru unde vor învăța anul școlar următor. Și pentru o parte din puștii care încheie clasele primare au început emoțiile. Doar o treime din ei ajung în locul considerat de părinți drept cea mai bună școală din oraș. Examenul elevilor de clasa a IV-a e programat în luna mai.

Cu excepția liceelor vocaționale ( Liceul de Arte Plastice, Liceul cu Program Sportiv și Colegiul Național de Muzică ”Ion Vidu”), unde  se organizează admitere  la intrarea  în clasa a V-a pentru a identifica tinerii talentați în domeniile respective, o singură școală din Timișoara face selecția elevilor care încep gimnaziul. Este vorba de Colegiul Național ”Constantin Diaconovici” Loga.  De regulă, două treimi din doritori rămân pe dinafară în urma selecției, adresabilitatea aici fiind foarte mare, explică directoarea Mariea Ștefan.

Anul acesta selecția va avea loc în luna mai, iar din luna aprilie părinții puștilor de clasa a IV-a vor putea găsi pe pagina web a școlii toate informațiile necesare – de la  regulamentul selecției, până la modele de exerciții care vor fi date la examen.


”Selecția se face printr-un examen la matematică. Suntem  școală fără învățământ primar și legislația ne permite să facem această selecție. O facem de șase ani deja. Adresabilitatea este foarte mare. Anul trecut, bunăoară, din 150 – 160 de înscriși au fost admiși numai 50, cât să asigure elevii celor două clase a V-a. Pe de altă parte, noi organizăm  cu copiii claselor a IV-a un centru de excelență, care începe în fiecare an școlar în luna noiembrie, unde dascălii noștri fac matematică, voluntar, cu aceștia, (TM Mate junior) iar acești copii devin practic nucleul dur al celor două clase a V-a de anul următor”, a explicat directoarea de la Loga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.