Despre mârlănie, ambulanțe și copii teribili

Despre mârlănie, ambulanțe și copii teribili

0
DISTRIBUIȚI

646x404

Îi întâlnești peste tot, sunt suficient de vocali ca să nu treacă neobservați pe oriunde ne fac onoarea să apară. Un profil e greu de trasat, mai ceva ca în cazul psihopaților care ajung ucigași în serie: sunt tineri, vârstnici, femei, abia trecuți de vârsta adolescenței, șomeri, absolvenți de facultăți, oameni cu joburi bune. Însă un lucru e clar, le plac obiectele mari, strălucitoare, gălăgioase. Viața lor este un circ strident înțesat de semne ale supremației, iar cel mai impunător dintre toate este mașina. Nimic nu trebuie să le stea în cale, cu atât mai mult o ambulanță cu un pacient, în drum spre spital.

Trist este că nu mai șochează, la noi, știrile cu șoferii care răstoarnă ambulanțe.


Se întâmplă cam des în ultima vreme și nu ne mai gândim la ființa de la volan care e în stare de o asemenea ispravă. Cine este, de exemplu, tânărul de 18 ani care ieri nu a avut loc de o ambulanță pe stradă? Dincolo de lipsa de respect față de lege, asistăm la ceva mult mai grav: un gol moral, o “defecțiune” din educație. Familiile României produc, se pare, tot mai mulți astfel de copii teribili, dacă e să ne uităm la comentariile de susținere pentru acest băiat, apărute pe diverse forumuri. Șmecherașii au și galerie, cum altfel, iar asta ne arată un tipar.

Gura mare bate bunul-simț. E prima lecție pe care o învață acasă mulți dintre cetățenii noștri abia trecuți de majorat. Ai răsturnat o ambulanță? Șoferul ei e de vină, de ce n-are semnalele mai luminoase? Ai lovit pe cineva pe trecerea de pietoni? Prea bine, trebuia să meargă mai repede. Ai călcat pe cineva pe picior, ai râgâit în tramvai, ți-ai făcut loc cu coatele la coadă la festivalul berii? Bravo! Te-ai descurcat, meriți România! În țara în care mârlănia poartă ceas de aur, ești erou, ai un loc în față. Părinții tăi te-au crescut pentru asta, instructorul ți-a dat carnet să-ți arăți mușchii în trafic. Ei trăiesc în România lor, care, încet, dar sigur, înghite România mea și schimbă geografia spiritului nostru. Granița dintre nesimțire și umanitate dispare tot mai mult sub roțile mașinilor în care circulă, siguri pe ei, Supereroii Nimicului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.