Emoții multe, subiecte ușoare pentru liceenii din Timiș care susțin astăzi prima...

Emoții multe, subiecte ușoare pentru liceenii din Timiș care susțin astăzi prima probă a examenului de Bacalaureat. De ce a fost dat afară din examen un elev

0
DISTRIBUIȚI

bac3

Aproape 5.000 de elevi din județul Timiș, plini de emoții, susțin astăzi prima probă a “examenului maturității”, evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Deși majoritatea candidaților au spus că subiectele sunt ușoare, totuși, un elev din Timișoara și-a încercat norocul și a intrat în sala de examen cu telefonul mobil la el. Băiatul a fost eliminat din examen și nu va mai avea voie să participe la următoarele două sesiuni ale Bacalaureat-ului.

La Colegiul Național “C. D. Loga” tinerii au ieșit din sălile de examen cu zâmbetul pe buze. “Mi-a picat o prostie, nu am avut emoții deloc, a fost super ușor”, i se destăinuie mamei sale Roxana. De aceeași părere este și Cristina Bălan, care ne-a spus că au fost subiecte ușoare pentru că s-a pregătit mult.


“Mi-a picat un text despre un om care a mers în Franța și și-a dat seama că poporul este conservator și nu acceptă noul. Mi-am spus opinia mea despre text. Am avut emoții un pic, dar au dispărut când am ajuns în sală, am luat calificativul experimentat”, povestește fata.

Candidații care susțin, astăzi, prima probă a examenului de Bacalaureat spun că emoțiile le-au trecut mai ales când au văzut că în sălile de examen îi examinează profesorii care le-au predat. Chiar și candidații de la liceele cu profil tehnologic, așa cum este Colegiul Tehnic “Ion. I. C. Brătianu” din Timișoara, au recunoscut că nu se așteptau să fie atât de ușor. “A fost foarte ușor, dacă ar fi așa și la proba scrisă”, ne spune zâmbind Emilia Lup, după ce a obținut calificativul “avansat” la prima probă a “examenului maturității”.

Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, ne-a declarat că s-au înscris în prima sesiune a examenului de Bacalaureat 4.936 de elevi, dintre care 861 provin din promoțiile anterioare. “În cea mai mare parte, elevii susțin prima probă a examenului în școala în care au învățat, avem 51 de centre de evaluare. Toate sălile de clasă sunt supravegheate cu camera video”, a precizat Aura Danielescu. Proba orală la limba și literatura română are loc până pe 12 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.