Pianistul Florian Steininger concertează mâine la Timișoara

Pianistul Florian Steininger concertează mâine la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Florian-SteiningerÎn data de 13 iunie, în curtea interioară a Casei Artelor, pianistul Florian Steininger, absolvent al Facultăţii de Muzică din Karlsruhe, va susţine, începând cu ora 19,00, un concert în cadrul unui proiect al Germaniei, intitulat „Das Deutschlandprojekt”, prin care se doreşte prezentarea tendinţelor actuale din cultura şi arta germană.


Primul oraş promovat în cadrul acestui proiect este Karlsruhe, cu care Timişoara are şi o relaţie de parteneriat în diferite domenii iar acest proiect continuă cu pianustul Florian Steininger, după concertul formaţiei „Le Grand Uff Zaque”.

Florian Steininger a colaborat în ultimii ani cu numeroşi compozitori tineri dar deja renumiţi, precum James Clarke, Bruno Mantovani, Lucia Ronchetti, Jörg Widmann sau Wolfgang Rihm, de opera acestui din urmă compozitor fiind cu deosebire ataşat. Tânărul pianist a lansat la Karlsruhe cunoscuta serie de concerte „In modo esotico”, de muzică nouă şi mai puţin cunoscută, prin care îşi îndeamnă auditoriul să acorde atenţie şi unor compoziţii de multe ori date uitării. În concertul de la Timişoara, va prezenta mai multe compoziţii de Horaţiu Rădulescu, Wolfgang Rihm şi Max Reger dar şi o suită de George Enescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.