Seară EXPLOZIVĂ în stil calatan la Timișoara. Vezi cum au umplut păpușile...

Seară EXPLOZIVĂ în stil calatan la Timișoara. Vezi cum au umplut păpușile gigant și spectacolele inedite centrul orașului FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

catalan (1)Festivalul de folclor catalan desfășurat în aceste zile la Timișoara a scos în stradă mii de oameni veniți să vadă spectacolul inedit pregătit de artiștii spanioli. Păpuși gigantice au umplut străzile centrale ale orașului, spre deliciul publicului care au participat la eveniment.

Festivalul a debutat de dimineață în Parcul Rozelor, unde au avut loc celebrele Sardanas, hore catalane cu grupurile Cobla Jovenívola d’Agramunt, Sol Ixent, Sa Palomera şi Xàldiga, și a continuat la Iulius Mall unde au avut loc dansurile cu bastoane şi muzică tradiţională catalană, cu grupurile Bastoners de l’Esbart Cabirol de Sils şi Sacaires de Tarragona.

Punctul principal de atracție l-a constituit însă  spectacolul itinerant desfășurat în Piaţa Victoriei şi pe străzile Mărăşeşti şi Alba Iulia, cu grupurile Colla de Gegant de Cervera şi Colla de Gegants de Ribes de Freser și spectacolul „Cerul şi Marea în Catalonia”, la care au participat  mai multe grupuri şi care s-a încheiat cu reprezentaţia finală a grupului Ball de Diables de Mataró şi cu demonstraţii de rom flambat.

Festivalul va continua și mâine, programul zilei de sâmbătă urmând să înceapă de la ora 11,00, în Piaţa Victoriei, cu ateliere de cultură populară catalană şi scrabble: cursuri de dans Sardana (horă catalană), cursuri de Falcons (construcţii umane), scrabble multicultural şi poze cu capetele gigant, la care vor fi prezente mai multe grupuri catalane participante, vor fi pregătite elementele imginare cu expunerea componentelor de recuzită – giganţi, capete uriaşe, draci etc.


– şi vor continua horele catalane şi construcţiile urmane cu grupurile Cobla Volta al Món şi Falcons de Piera. Începând cu ora 17,30, va putea fi urmărită parada tuturor grupurilor participante la festival, care va defila pe principalele străzi din centrul oraşului. Seara va fi marcată de spectacolul „Pământul şi Focul în Catalonia”, care va începe la ora 19,00 şi se va încheia la ora 23,00 unde, alături de numeroasele grupuri catalane, va participa şi Ansamblul Timişul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.