Patru familii vor trăi ca acum o sută de ani, în gospodăriile...

Patru familii vor trăi ca acum o sută de ani, în gospodăriile de la Muzeul Satului Bănățean

1
DISTRIBUIȚI

muzeul satului banatean

Cei care vor trece pragul Muzeului Satului Bănățean vor avea posibilitatea să admire nu doar gospodăriile țărănești tradiționale, ci chiar să se întâlnească cu oameni care trăiesc ca în anul 1900. Cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla în primăvara anului viitor, când vor fi selectați oamenii care vor locui în cele patru case tradiționale, replici ale unor gospodării autentice.

Gospodăriile vor fi construite în cadrul proiectului „Muzeul Viu al Satului Bănățean, Csongrad – Timiș, Tradiție și Multiculturalitate”, finanțat cu bani de la Uniunea Europeană, care presupune expunerea la Muzeul Satului Bănățean a condițiilor de viață ale satului bănățean din secolul al XIX-lea.


Lucrările la cele patru gospodării, română, maghiară, germană și sârbă, au început deja și, potrivit fostului manager al muzeului, Claudiu Ilaș, acestea au fost realizate în proporție de 60%.

„Anul viitor, în primăvară, se va face selecția acelor oameni care vor juca un rol, vor fi angajați să locuiască în case. Nu vom selecta familii care să locuiască permanent acolo, pentru că este greu să locuiești în aceste case ca în anul 1900, fără curent și cu toaleta în curte. Dar cine știe, se va face o comisie care va selecta oamenii, ei vor fi și plătiți pe perioada proiectului”, a declarat Claudiu Ilaș.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.