Controale în peste 150 de farmacii din Timiș: inspectorii verifică modul în...

Controale în peste 150 de farmacii din Timiș: inspectorii verifică modul în care sunt eliberate medicamentele compensate și gratuite. Ce nu au voie să facă farmaciștii

1
DISTRIBUIȚI

Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate sunt cu ochii pe farmaciile din întreaga țară. Timp de o lună, echipe mixte de inspectori vor verifica modul în care se respectă eliberarea medicamentelor compensate și gratuite. Potrivit reprezentanților Casei Județene de Sănătate Timiș, toate cele 154 de farmacii din județul nostru care se află în relație contractuală cu CJAS Timiș sunt luate la puricat de astăzi și până în data de 28 noiembrie.

Echipele mixte care vor verifica farmaciile din județul nostru sunt formate din reprezentanți ai Casei Județene de Sănătate Timiș și ai Direcției de Sănătate Publică Timiș. „Perioada controlată este 01.07.2014 – 06.11.2014. Se va verifica modul în care farmaciile respectă eliberarea rețetelor gratuite și compensate conform contractului semnat cu CJAS Timiș, dacă sunt respectate normele igienico-sanitare plus alte aspecte ce pot fi sesizate la fața locului”, ne-a spus Mariana Marcu, purtătorul de cuvânt al CJAS Timiș.

Conform prevederilor legale, farmaciile au obligația de se a aproviziona în mod continuu cu medicamente care sunt compensate și gratuite.


„În condiţiile în care un pacient solicită un medicament prescris de medic, iar farmacia nu are în stoc medicamentele compensate la preţuri mai mici sau egale cu preţul de referinţă, aceasta are obligaţia de a se aproviziona în termen de 24 de ore pentru bolile acute şi 48 de ore pentru cele cronice. În niciun caz farmacia nu trebuie să propună pacientului un medicament mai scump pentru care trebuie să plătească coplată”, a declarat, astăzi, Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii.

Eliberarea unui medicament care necesită o plată mai mare din parte pacientului se poate realiza în condiţiile în care medicul a indicat în prescriptie denumirea comercială a medicamentului sau la solicitarea pacientului.

1 COMENTARIU

  1. Una din metodele de a da in cap la farmacii si sa ramana doar lanturile farmaceutice.Vedem cu totii ca acolo se fac targheturile si le obliga pe farmaciste sa ni se dea medicamente scumpe. Dece trebuie sa se anunte aceste controale ?
    Discauntul mare ce-l auzim la reclame de ce nu spun si din ce suma se face ?
    Oricum tot mai bine este sa nu mergi la un lant farmaceutic deoarece pretul este mai mare decat la o farmacie obisnuita dupa ce se aplica discauntul in baza cardului de fidelitate. Noi romanii credem orice

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.