Cei mai inteligenți copii pasionați de informatică participă la un concurs internațional...

Cei mai inteligenți copii pasionați de informatică participă la un concurs internațional desfășurat la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
<


p>Orașul de pe Bega găzduiește, în acest sfârșit de săptămână, o importantă competiție destinată tuturor elevilor, începând cu copiii de clasa pregătitoare și terminând cu cei de clasa a XII-a. Este vorba despre cea de-a VIII-a ediție a Concursului Internațional de Informatică „Smart Kids”, ce are loc în perioada 12 – 14 decembrie la Colegiul Național Bănățean.

În cadrul competiției vor avea loc mai multe activități, și anume astăzi are loc Simpozionul Internațional pentru profesori – Educația și Noile Tehnologii IT în Euroregiune, iar mâine se va desfășura concursul propriu-zis pe table interactive Smart Board. Tema concursului din acest an este „Școala în anul 2020”, acesta fiind structurat în patru secțiuni, în cadrul cărora copiilor vor avea de realizat pe calculator desene, afișe, softuri educaționale sau aplicații pentru dispozitive mobile.

„Nu pot să nu remarc faptul că Smart Kids este deja un concurs cu tradiție și a devenit un loc de întâlnire pentru elevi, cadre didactice, reprezentanți ai firmelor de profil și ai universității în vederea identificării pașilor de urmat pentru atingerea unei societăți a cunoașterii”, spune Jelco Stancov, inspector școlar de specialitate Informatică și Minorități din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Timiș.

Concursul Internațional de Informatică „Smart Kids” este organizat de către Inspectoratul Școlar Timiș, Colegiul Național Bănățean Timișoara, în parteneriat cu Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.