SCANDALUL comasărilor de școli continuă: petiție online împotriva fuziunii Colegiului „Henri Coandă”...

SCANDALUL comasărilor de școli continuă: petiție online împotriva fuziunii Colegiului „Henri Coandă” cu fostul liceu CFR. Câți oameni au semnat-o

0
DISTRIBUIȚI

colegiul tehnic henri coanda

Dascălii, părinții și elevii de la Colegiul Tehnic „Henri Coandă” din Timișoara sunt fermi pe poziții. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș nu au reușit, vineri, să-i convingă să accepte fuziunea cu Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”, fostul liceu CFR. După ce au protestat la sediul ISJ Timiș față de această comasare, acum reprezentanții colegiului au lansat și o petiție online.

Petiția împotriva „fuziunii prin absorbție a Colegiului Tehnic «Dimitrie Leonida» Timișoara de către Colegiul Tehnic «Henri Coandă» Timișoara” a fost semnată, în doar două zile de la deschidere, de peste 320 de persoane.


„Şcoala noastră, la momentul actual, are un sediu adecvat desfăşurării în condiţii optime şi cu dotarea corespunzătoare privind procesul instructiv-educativ pentru numărul actual de elevi, fără spaţiu excedentar. Creşterea numărului de elevi, ca urmare a fuzionării, ar duce la desfăşurarea activităţii instructiv-educative în condiţii total improprii din punct de vedere al arealului fizic cât şi al celui bio-psiho-social, conform reglementărilor în vigoare. Creşterea numărului de elevi, fără afectarea calităţii procesului instructiv-educativ, ar duce la program şcolar în două schimburi. Acest lucru ar putea afecta cei 48% de elevi ai şcolii noastre care provin din mediul rural şi fac naveta”, scrie în textul petiției, care poate fi accesată AICI.

Vă reamintim că dascălii de la Colegiul Tehnic „Henri Coandă” le-au bătut obrazul inspectorilor școlari că nu i-au consultat înainte de a lua decizia de a comasa cele două școli. Mai mult, profesorii se opun comasării și pe motiv că nu au nicio sală de clasă goală. În total, peste 600 de elevi de la fostul liceu CFR ar trebui să învețe din anul școlar următor la Colegiul Tehnic „Henri Coandă”, dacă un proiect de hotărâre în acest sens va fi votat de Consiliul Local Timișoara. Marți, reprezentanți ai celor două școli, ai Primăriei Timișoara și inspectorii școlari se vor întâlni, din nou, pentru a reanaliza situația.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.