Bogdan Herzog, dezvăluire bombă la PRESSALERT LIVE despre colaborarea cu „Vocea Rusiei”...

Bogdan Herzog, dezvăluire bombă la PRESSALERT LIVE despre colaborarea cu „Vocea Rusiei” şi despre admiraţia pentru Vladimir Putin VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

bogdan herzog 1

Consilierul local Bogdan Herzog a fost invitat în această seară la PRESSALERT LIVE, acolo unde a oferit detalii legate de activitatea sa jurnalistică. Adesea acuzat că a colaborat cu „Vocea Rusiei”, Herzog a făcut o mărturisire de zile mari.

„Nu am lucrat niciodată pentru Vocea Rusiei. Eu am scris un număr de articole la mine pe blog, aceste articole au fost publicate în Vestul şi pe un portal naţionalist numit Frontpress. Am publicat anumite chestii şi, fiind vorba şi de politica occidentală şi vederile mele fiind puţin sceptice vizavi de politica asta internaţională la a cărei periferie suntem şi noi, am zis să trimit materialele la Vocea Rusiei să văd dacă mi le publică”. Herzog a spus că a fost captivat de numărul mare de cititori ai publicaţiei, dar că nu a avut parte de vreun tratament preferenţial.

Întrebat dacă este un agent de influenţă pentru preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, Herzog a spus că „răspunsul scurt e nu.


(…) Eu promovez ideile mele, nu ideile altora. Am scris la nişte portale între care a fost şi Vocea Rusiei”. Întrebat dacă este un admirator al lui Putin, Herzog a spus că e „un răspuns destul de greu de dat. Probabil dacă aş fi în Rusia aş fi un admirator al lui Putin. Eu trăiesc în România şi sunt ataşat de ţara asta. Nu îmi propun să emigrez în altă parte. Interesele României pot fi diferite de cele ale Rusiei. Eu voi merge pe interesele României. Eu mi-aş dori ca şi România să aibă un preşedinte şi o clasă politică care să pună interesul naţional pe primul plan, aşa cum mi se pare că se face în Rusia”.

Cu toate că a menţionat că nu ştie de tratamentele violente la care sunt supuşi opozanţii lui Putin, Herzog a spus că „acţiunile guvernului Rusiei reprezintă un pericol pentru statul român. (…) Tot contextul este foarte periculos, inclusiv pentru România. Presiunile au ajuns la aşa un grad de militarizare şi de pusee armate deschise, încât acest lucru poate degenera într-un conflict de mari dimensiuni care se vină şi spre noi.(…) Consider că presiunile făcute în ultimii doi ani de zile au dus la o situaţie care tinde spre dezechilibru, şi în momentul în care apar dezechilibre care pot duce spre situaţii foarte proaste consider că Rusia, asemenea unui animal încolţit, nu se ştie cum poate reacţiona”.

Întrebat dacă va lupta împotriva Rusiei dacă România va intra în război, Herzog a spus că „eu sper să nu ajungem să luptăm cu nimeni şi nu aş dori ca nicio mamă din România să ajungă să îşi îngroape copiii ca urmare a unui conflict cu care noi nu avem de-a face”. Consilierul a precizat că nu ar lua o poziţia contrară celei adoptate la nivel oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.