Preşedintele PSD Timişoara înmoaie boicotul anunţat de consilierii locali împotriva secretarului Cojocari

Preşedintele PSD Timişoara înmoaie boicotul anunţat de consilierii locali împotriva secretarului Cojocari

0
DISTRIBUIȚI

birsasteanu 13

Președintele interimar al PSD Timișoara, deputatul Florin Bîrsăşteanu, a tăiat, astăzi, din tăria acţiunilor anunţate de consilierii locali de a bloca plenurile Consiliului Local Timişoara, prin nevotarea proiectelor avizate de legalitate de secretarul Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari. Legat de finaţarea Poli Timişoara, deputatul PSD a declarat că „vreau să spun de la început că echipa de fotbal și Universitatea Politehnica sunt un brand extrem de important pentru Timișoara și pentru zona Banatului. Echipa a avut și are originile în dorința unor oameni, în urmă cu 100 de ani, de a face o echipă competitivă în acest sport. Cu fluctuațiile pe care le-am avut a fost o perioadă romantică în care a fost iubită foarte mult de suporterii bănățeni. S-au modificat în timp mecanismele de susținere a sportului.


Părerea mea sinceră este că, fără un suport local, sportul de înaltă peformanță e greu să aducă performanțe deosebite, dar nici nu e normal ca sportul de înaltă performanță să se facă cu finanțări exclusiv de la bugetul local. Mai ales echipe profesioniste. Aș vrea ca de la bugetul local să se poată finanța sportul de masă și apoi din rândul oamenilor să se poată găsi sportivi de performanță.(…) Trecând peste toate astea, dacă un organ al statului, recte Curtea de Conturi a constat că a fost ilegal, eu cred că cei care au avizat legalitatea aceastei asocieri și acele finanțări au toată responsabilitatea. Aici oficiul juridic și secretariatul primăriei sunt cei responsabili. Nimeni nu își dorește să ți se pună sechestru pe casă și pe bruma de avere pe care o ai fiindcă cei care aveau responsabilitatea să constate că un act e ilegal nu s-au sesizat”.

Legat de boicotul anunțat de PSD, Bîrsășteanu a spus că „suntem extrem de hotărâți să fim atenți la legalitatea și avizarea unor proiecte de hotărâri pe care le va semna secretarul primăriei. În acest context am promis că nu le vom vota. Suntem într-o situație destul de delicată nu dorim să blocăm proiectele orașului, dar nici nu dorim să fim victime ale neprofesionalismului unora din primărie. Dacă primarul nu poate să îl demită că nu permite legea, cerem primarului să îi solicite secretarului demisia în acest context”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.