Moment de cumpănă pentru Timişoara: Revolution Festival

Moment de cumpănă pentru Timişoara: Revolution Festival

2
DISTRIBUIȚI

zoltanvarga 22

Scena muzicală timişoreană trece printr-un moment de cumpănă, odată cu apariția Revolution Festival. Şi asta pentru că în sfârşit, după ani şi ani, oraşul nostru are şansa să intre în circuitul manifestărilor de mare anvergură pe tărâm muzical.

Timișoara a mai avut un asemenea moment, cu vreo nouă ani în urmă, când Stadionul „Dan Păltinişanu” a fost gazda unui mega – concert cu Shakira. Numărul timişorenilor care au participat la acel eveniment a fost sub aşteptările organizatorilor. Drept urmare, mulţi dintre cei care organizează mega – concerte prin ţara noastră s-au cam ferit să aducă nume mari la Timişoara.

De această dată, premisele sunt altele. În primul rând avem parte de un festival pus la cale de Exit. Cine a fost vreodată la festivalul de la Novi Sad, ştie. Pentru ceilalţi, există Google. Ştirea asta conform căreia organizatorii unuia din cele mai bune festivaluri din lume şi-au luat inima-n dinţi şi au „plantat“ un puiet mic la Timişoara ar trebui să bucure pe toată lumea. Inclusiv pe eternii cârcotaşi, care dezbat cu mare talent teoria chibritului. Se prea poate ca unii să fi aşteptat ca la Revolution Festival să cânte Metallica, AC/DC şi U2. Cu bilete modice, desigur. Alţii s-au trezit să comenteze visavis de locaţie, iar cârcotaşii mai şmecheri au disecat absolut fiecare amănunt.


Pe la colţuri, nişte specialişti s-au trezit să comenteze că ei nu au auzit niciodată de niciunul din numele anunţate pe afiş. Urarea mea pentru cei care emit asemenea judecăţi este să-şi mai updateze niţel driverele pentru a fi totuşi la zi cu ceea ce se întâmplă în muzica din afara României. Una e să zici că nu îţi plac numele prezente pe afiş şi alta e să fii aerian.

E drept, prima ediţie a acestui festival s-a născut foarte greu. S-au purtat discuţii interminabile cu autorităţile locale, iar la acestea au ajuns şi eternii băgători de seamă de prin diverse comisii care se ocupă cu culturalizarea maselor din oraşul nostru. Principalul este că, până la urmă, discuţiile s-au finalizat. Dincolo de toate, faptul că organizatorii Exit îşi încearcă norocul în Timişoara a creat vâlvă nu numai în oraşul nostru. Unii s-au trezit să comenteze că afişele altor festivale din ţară sunt mai babane. Comparaţiile astea pot fi făcute pe baza unor argumente cât se poate de subiective şi personale. Fiecare festival are un iz aparte. Şi cu cât avem mai multe festivaluri în România, cu atât mai bine.

Apariţia Exit-ului a iscat un interes deosebit şi în rândul celora care activează în piaţa asta de organizare de evenimente în Timişoara. E şi normal să fie aşa. Revenind la momentul de cumpănă, e clar pentru toată lumea că dacă acest Festival nu va avea succesul scontat, Timişoara va intra din nou într-un con de umbră în ochii marilor promoteri de evenimente din ţară şi nu numai. Iar dacă Revolution Festival iese bine, fiţi sigur că ne putem aştepta la alte chestii faine. Pentru cei care au deschis televizoarele mai târziu, ar fi bine de subliniat faptul că Revolution Festival este făcut de creatorii Festivalului Exit din Serbia (cei care organizează, de altfel, şi Festivalul Sea Dance din Muntenegru) şi va avea loc în zilele de 30 și 31 mai, la Muzeul Satului Bănăţean.

2 COMENTARII

  1. To update = a actualiza, driver = motor.

    Recomand călduros să scrii mai puţin impertinent, cu toate că îţi permiţi să tot faci băşcălie de diverse categorii de oameni – fie că merită, fie că nu -, superioritatea pe care ţi-o arogi nu este binevenită.

    Măcar atît să pui şi tu la dispoziţia cititorilor, articole scrise corect, căci, jurnalist fiind, nu e drept să participi la uciderea limbii în care te exprimi. Din respect pentru tine, în primul rînd, ca să ai pretenţia să fii respectat la rîndul tău.

  2. To update = a actualiza, driver = motor.

    Recomand să scrii mai puţin impertinent şi să respecţi limba în care te exprimi. Faptul că dezapreciezi diverse categorii de oameni – fie că merită, fie că nu – nu te favorizează şi nu este binevenit.

    Nici tu nu te-ai născut învăţat, aşa că, dacă sunt oameni care nu sunt la curent cu ce urmează să se întîmple, fă-ţi meseria corect şi pune-le tu la dispoziţie informaţiile. Fă tu istoria muzicii din fosta Iugoslavie cu cei neiniţiaţi. Poate că vor aprecia mai mult decît trimiterea către un motor de căutare. Mai întîi dă tu dovadă de respect, chiar şi faţă de tine însuţi (prin termeni şi atitudine), ca să fii respectat şi apreciat la rîndul tău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.