Povestea CUTREMURĂTOARE a unui băiețel din Timiș, părăsit de mamă la naștere,...

Povestea CUTREMURĂTOARE a unui băiețel din Timiș, părăsit de mamă la naștere, care suferă de boala „oaselor de sticlă”. Cum îl poți ajuta să meargă

0
DISTRIBUIȚI

copil_01_34a48eb738

Mihăiță sau „omulețul vesel”, așa cum îi spun cei care îl cunosc, este un băiețel care, la cei nouă anișori ai săi, a primit mult prea multe lovituri de la viață. Mama lui l-a abandonat fără nicio remușcare la naștere într-o maternitate din Timișoara și nu vrea să audă de el. Mai mult, micuțul a fost diagnosticat cu o boală cruntă, extrem de rară, din cauza căreia nu poate să meargă, iar de la o mică lovitură s-ar putea alege cu o fractură pentru că are oasele foarte fragile.

Vorbim despre boala „oaselor de sticlă”, care poate să îi aducă o suferință cumplită băiețelului, dacă face o banală mișcare. Mihăiță ar putea și el să alerge sub soare, să calce cu piciorușele lui pământul și iarba dacă va fi supus unei intervenții chirurgicale extrem de complexe, la coloană, în Germania. Pentru ca băiatul să aibă această șansă, este nevoie însă de zeci de mii de euro.

Mihăiță a suferit 40 de fracturi

Până la trei ani, viața lui Mihăiță a fost un calvar. Băiatul a locuit până la această vârstă într-un salon al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, fiind condamnat la o viață în suferință. Copilul nu a primit un tratament care să amelioreze boala, motiv pentru care a suferit zeci de fracturi, astfel că a stat cu mâinile și picioarele mai mult în gips. „De la mișcările cele mai simple se alegea cu o fractură, dacă se juca cu o jucărie, atingea mai tare cu mâna pătuțul. A suferit mult pentru că organismul lui nu asimilează calciul”, ne povestește Ramona Suciu, directorul Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Copilul cu Handicap Timișoara, în care Mihăiță locuiește de la vârsta de trei ani.

Băiatul s-a născut și cu un retard mintal, astfel că a ajuns în acest centru.


Aici, angajații s-au mobilizat și au făcut demersurile necesare pentru ca Mihăiță să beneficieze de un tratament miraculos, decontat de minister, care ameliorează boala. Astfel, băiețelul a început să se simtă mult mai bine, de aproape doi ani nu a mai suferit nicio fractură, însă tot nu poate să meargă pentru că are oasele prea fragile.

Totuși, Mihăiță ar putea avea parte de o minune, după ce Ministerul Sănătății a fost de acord să deconteze pentru pacienții din România care suferă de boala „oaselor de sticlă” implantul cu tije metalice. Prin urmare, în luna aprilie, un medic din București i-a implantat băiatului prima tijă metalică din cele patru în total, la nivelul picioarelor.

Cum poți schimba viața unui copil

Din păcate, cele patru operații care vor fi realizate la București nu sunt suficiente. Pentru a avea șansa de a merge, Mihăiță ar trebui supus și unei intervenții chirurgicale de corecție a coloanei vertebrale, în Frankfurt. Pentru asta, însă, ar fi nevoie de zeci de mii de euro. „După prima operație suferită la București, rezultatele sunt bune, Mihăiță a început să calce, face progrese. Deși a suferit atât, Mihăiță este un copil foarte vesel, înțelege tot ce i se întâmplă. Progresează și din punct de vedere cognitiv, nu în ritmul unui copil fără dizabilități, dar progresează”, ne spune Ramona Suciu.

În data de 19 iunie, de la ora 10.00, la Hotel Ambasador din Timișoara va fi organizat evenimentul caritabil „Schimbăm un destisn”, la care sunt invitați să participe toți oamenii cu suflet mare care doresc să schimbe în bine viața unui copil. De asemenea, donații pentru Mihăiță se pot face în contul bancar al DGASPC Timiș RO28 TREZ 24A6 8060 0203 030x, cu specificația „Donație pentru Blidar Mihai”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.