Ceartă ca la uşa cortului în plenul CJT. Pe ce subiecte s-au...

Ceartă ca la uşa cortului în plenul CJT. Pe ce subiecte s-au contrat aleşii şi pe cine a făcut Bojin „pârlit”

0
DISTRIBUIȚI

 

plen cjt (4)

Ceartă astăzi în plenul Consiliului Judeţean Timiş pe tema execuţiei bugetare sau mai exact pentru proiectul care prevedea împărţirea banilor pe secţiuni, după ce şeful consilierilor PNL, Marian Vasile, a anunţat că grupul său nu va vota.

Acesta a precizat că nu i se pare că procedura este una transparentă şi că, pentru a preveni anumite probleme, liberalii nu vor vota. Şeful Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, a spus că „grupul PNL a votat contra la buget pentru că noi am refuzat să votăm sume mai mari la grupările sportive, deși vedem acuma ce probleme sunt cu banii la Poli”.

După ce a precizat că nu mai puţin de două drumuri din judeţ vor fi inaugurate astăzi şi mâine şi că banii contractaţi ca şi credit de CJT ar fi bine să fie cheltuiţi pe probleme ale judeţului, Bojin l-a atenţionat pe Marian Vasile că deşi a fost parte din executivul CJT liberalul critică de zor nerealizările consiliului, susţinând că are numai reuşite la activ.


„Dumneavoastră nu participaţi la execuţie, aveţi numai realizări de la UE, atâtea proiecte ai adus în judeţul Timiş că s-au speriat timişorenii şi au luat-o la fugă spre judeţul Gorj”, a spus Bojin.

Liberalul Vasile a atenţionat că nu există ghid de finanţare pentru cultură şi că dacă nu ar fi pierdut procesul pentru vicepreşedinţia CJT ar fi scos la iveală multe nereguli, iar în discuţie a intervenit şi pesedistul Adrian Negoiţă, şef al comisiei de Cultură. „Ghidul de finanţare se face, există în fiecare an. Numai că lucrurile nu se fac după bunul meu plac ca la PNL, ci în stilul PSD. Ghidul de finanţare este la toate instituţiile şi am rugat să primesc propuneri până la 30 august. Dacă v-aţi apucat de ceva prin biroul de vicepreşedinte e altă treabă, toate măsurile inclusiv cea de audit sunt plecate din 2014”, a spus Negoiță.

După episodul penibil dintre Bojin şi Vasile, şeful CJT a cerut ca instituţia să înfiinţeze o firmă prin care să ofere consultaţii de administraţie publică astfel încât pleurile CJT să nu mai fie întrerupte de consilierul judeţean Marius Martinescu, care doreşte să îşi exprime părerile non-stop. După ce a fost întrerupt de mai multe ori de Martinescu, Bojin i-a spus acestuia că este un simplu „pârlit”. La câteva secunde după, şeful CJT a dres busuiocul şi a spus că toţi aleşii sunt nişte pârliţi mandataţi să facă pe placul cetăţenilor care i-au votat. Proiectul execuţiei bugetare a picat la vot, urmând să fie repus la şedinţa viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.