Conducerea PNL, în vizită în vestul țării, noi atacuri la guvernarea PSD....

Conducerea PNL, în vizită în vestul țării, noi atacuri la guvernarea PSD. Gorghiu: „Activitatea guvernamentală este blocată”, Blaga: „Ponta nu cunoaște Constituția”

0
DISTRIBUIȚI

ALINA GORGHIU LA PNL TIMISOARA 07_resize

Activitatea guvernamentală este blocată, iar premierul Victor Ponta nu vorbește decât de situația sa juridică a declarat, joi, la Deva, într-o conferință de presă, copreședintele PNL, Alina Gorghiu, care cataloghează situația drept fiind “cel mai periculos precedent la care asistăm într-o țară democratică anume acela de a avea un prim ministru urmărit penal, inculpat, încă în funcție”.

„Activitatea Guvernamentală este blocată. Singurii care vorbesc astăzi despre cum se face în mod real guvernarea, despre cum ar trebui să fie tratate problemele din Sănătate, din Educație suntem noi, cei din opoziție. Ponta nu știe să vorbească decât de problema juridica a domniei sale și despre problema domniei sale de la Palatul Victoria adică nevoia de a se tine cu mâinile de scaunul de la Palatul Victoria”, a declarat Alina Gorghiu.

Aceasta crede că premierul Victor Ponta va pierde în curând funcția din Guvern. „Din punctul meu de vedere este cel mai periculos precedent la care asistăm într-o țară democratică anume acela de a avea un prim ministru urmărit penal, inculpat, încă în funcție. Cred că este o performanță memorabilă dar, din păcate, negativă și sper ca acest lucru (…) să se rezolve cât de repede se poate. Vedeți că Victor Ponta aleargă să pună capacul pe oală ba la partid, ba la Guvern, ba la Coaliția Guvernamentală. Nici nu știe pe ce fronturi să mai lupte ca să-și rezolve problemele. Din păcate pentru domnia sa partidul l-a pierdut, va pierde curând și Guvernul din fericire pentru România”, a mai spus copreședintele PNL.

Prezent la conferința de presă copreşedintele PNL, Vasile Blaga, îl acuză pe premierul Victor Ponta că jurist fiind “nu cunoaşte Constituţia” și spune că declarația acestuia referitoare la faptul că ar renunța la funcția de premier dacă președintele ar alege tot un prim-ministru din PSD indică acest lucru .


„Un om arogant, care zice că-i jurist, dar care nu cunoaşte Constituţia. Dacă dânsul îşi dă demisia, e de văzut dacă mai există o majoritate în actuala configuraţie parlamentară, cum există ea astăzi. Dacă îmi aduc aminte, unul dintre partidele care a zis că-l susţine, a zis că-l susţine pe el, atât timp cât este prim-ministru şi nu susţine PSD-ul. Deci, lucrurile sunt complicate. Preşedintele, după discuţii cu partidele politice, aşa spune Constituţia – şi aţi observat că domnul Iohannis nu încalcă nici în literă, nici în spirit Constituţia – va chema la consultări la Cotroceni toate partidele politice şi va ajunge la o concluzie. Nu Ponta îi dictează Preşedintelui. Preşedintele are obligaţia de a consulta partidele şi de a ajunge la o concluzie”, a afirmat Vasile Blaga.

La rândul său, copreşedintele PNL Alina Gorghiu, a declarat că propunerea formulată de Victor Ponta este „ridicolă”, menţionând că aceasta se justifică prin faptul că actualul premier s-ar teme că îşi va pierde funcţia. „Propunerea e ridicolă. (…) Din nefericire pentru domnia sa, are declaraţii implusive; vine cu câte o nouă idee în fiecare zi. Şi asta are o singură justificare: neliniştea şi frica pe care o trăieşte zilnic că-şi va pierde funcţia de premier. Şi ştiţi cum se întâmplă, în general, de ce ţie frică, nu scapi”, a spus Gorghiu.

De altfel, în conferința de presă Alina Gorghiu s-a referit și la lipsa autostrăzilor. „Avem un Guvern care a excelat în hărți. N-a excelat deloc, ba dimpotrivă a fost cel mai slab Guvern atunci când a fost vorba despre autostrăzi. Este Guvernul care a făcut zero autostrăzi, a schimbat ministri după ministri, a făcut hărți după hărți și la un an și opt luni distanță a reușit să aprobe masterplanul pe infrastructură. Din păcate, cred că este un drum pe care îl știm. Nu va face minuni nici acest ministru: a fost secretar de stat al domnului Rus și s-a ocupat în mod direct de infrastructura din România ca și domnul Rus. Nu mă aștept la niciun miracol, nu mă aștept la nimic spectaculos, cum nu mă aștept să nu mai candideze Ponta pentru că nu a reușit să facă autostrada Comarnic-Brașov”, a mai declarat Gorghiu.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.