Un copil de șapte ani și doi adulți, salvați de polițiștii de...

Un copil de șapte ani și doi adulți, salvați de polițiștii de frontieră, după ce au rămas izolați pe o insulă din mijlocul Dunării

0
DISTRIBUIȚI

basca salvarefrontiera1200x630

Un copil de 7 ani şi doi adulţi au fost salvaţi de poliţiştii de frontieră mehedinţeni. Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin au intervenit cu o ambarcaţiune rapidă, pentru a salva trei persoane care rămăseseră izolate în Ostrovul Golu (km fluvial 942 al Dunării) din cauza furtunii.
Joi noaptea, la dispeceratul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin a fost primit un apel telefonic de la un bărbat care anunța că împreună cu un prieten şi un copil, sunt izolaţi pe insulă aflată în Ostrovul Golu (km fluvial 942 al Dunării, la 1 km în aval de Hidrocentrala Porţile de Fier I).


Din cauza furtunii și a valurilor mari, barbatii nu puteau manevra ambarcaţia proprie. ”În ajutorul celor trei persoane izolate şi aflate în pericol au acţionat poliţiştii de frontieră din echipajul ambarcaţiei Harpon 4106 care s-au deplasat rapid pe direcţia Ostrovului Golu. Deşi valurile şi obstacolele aflate ”între ape” (cioate şi bolovani) au îngreunat mult acostarea ambarcaţiei, echipajul poliţiei de frontieră a reuşit să ajungă la locul unde se aflau cei trei severineni. Poliţiştii de frontieră le-au oferit, minorului şi celor două persoane adulte, veste de salvare, i-au îmbarcat pe rând la bordul ambarcaţie şi i-au transportat în siguranţă la malul românesc al fluviului Dunărea”, a anunțat Valeriu pera, ofițerul de presă al poliției de frontieră mehedințene.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.