Mărturisirea lugojeanului care l-a găzduit pe spaniolul acuzat de dublu asasinat: „Nu...

Mărturisirea lugojeanului care l-a găzduit pe spaniolul acuzat de dublu asasinat: „Nu l-am crezut, i-am spus «du-te dracu’, că minți»”. Vezi ce detalii a dat

0
DISTRIBUIȚI

istvan horvath

Istvan Horvath, românul care l-a găzduit la Lugoj pe spaniolul Sergio Morate căutat pentru dublu asasinat, a fost astăzi din nou audiat la Poliția Lugoj în dosarul în care este acuzat de favorizarea infractorului.

Morate este suspectat că le-a ucis pe Marina și Laura, două tinere de 24 și, respectiv, 26 de ani, ale căror corpuri au fost găsite miercuri în râul Huécar din provincia Cuenca, în centrul Spaniei. Cele două femei, dintre care una era fosta prietenă a presupusului criminal, au dispărut cu o săptămână înainte, pe 6 august, în aceeași zi în care bărbatul a pornit spre România.

Horvath a povestit că a fost sunat prietenul său din Spania care uram să fie nașul copilului său, spaniolul trimițându-i inițial un SMS în care-i spunea că a făcut o prostie, iar apoi l-a sunat spunându-i că s-a rătăcit la granița dintre Austria și Ungaria.


După ce l-a recuperat din țara vecină, Istvan l-a adus în locuința sa închiriată din Lugoj. „A doua zi, Sergio mi-a spus că a omorât-o pe Marina, prietena lui. Nu l-am crezut. I-am spus «du-te dracu, că minți, vrei să te dai mare». Nu am luat în serios ce mi-a spus el, pentru că știam că-i place să se laude. Pentru că nu l-am crezut, nici nu am sunat la poliție”, a povestit Istvan Horvath. Soția acestuia, Valeria, de naționalitate venezueleană, a povestit că acțiunea polițiștilor din trupele speciale a fost una extrem de rapidă și în primele minute nici nu și-a dat seama ce se întâmplă. „Sergio ne-a făcut numai probleme, ne-a complicat viața. Am încercat să-l aduc pe drumul cel bun pe Istvan, acum lucrează, are un copil, dar i-a făcut probleme cu poliția”, a spus aceasta plângând.

Proprietarul clădirii unde Istvan Horvath a închiriat o garsonieră a povestit că în ziua dinaintea descinderii mascaților, Istvan l-a căutat și i-a povestit că i-a venit în vizită un prieten din Spania. „Mi-a spus că vizitatorul ar vrea să închirieze o garsonieră pentru o lună – două, poate un an, nu știa exact pentru ce perioadă. I-am spus că garsoniera de lângă el a fost deja închiriată, însă voi căuta să-i găsesc o alta. A doua zi am aflat de la ceilalți chiriași că au venit mascații la garsoniera 11. Mi-am dat seama că veniseră pentur spaniol și că sunt probleme. Habar n-am avut că era căutat pentru crimă”, a povestit proprietarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.