ASU Poli bate Cugirul și CUCEREȘTE prima poziție în Liga a III-a!...

ASU Poli bate Cugirul și CUCEREȘTE prima poziție în Liga a III-a! Încă un junior pe lista marcatorilor alb-violeți GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

ASU Poli Cugir (39)

Start perfect de sezon pentru ASU Politehnica în Divizia C. După trei runde alb-violeții au trecut în postura de lideri solitari. Azi, elevii lui Sorin Brîndescu au trecut cu brio testul cu cealaltă formație care acumulase șase puncte după primele 180 de minute, Metalurgistul Cugir. A fost 2-0 în fața uneia dintre contracandidatele serioase la promovare, grație reușitelor lui Bădăuță și Giuricici după faze similare de joc.

Primele 20 de minute de azi de pe ”Știința” au fost extrem de tacticizate și fără nicio fază de poartă. Din nou în fața unui public numeros, peste 700-800 de oameni în jurul gardului și în micile tribune, ASU Poli ”a lovit” până la urmă la mijlocul primei părți. În minutul 24 Burtic degajează lung Bădăuță trimite cu capul din fața experimentatului Goșa și Birău prelucrează balonul pe partea dreaptă. Pătrundere, apoi întoarcere în centrul careului, de unde Bădăuță a reluat pe jos pentru 1-0. Oaspeții au încercat să revină în joc. Goșa a trimis peste cinci minute din lovitură liberă dar doar în brațele lui Burtic. În minutul 33 Birău a șutat bine, dar peste poartă, pentru ca pe finalul reprizei ASU Poli să fie aproape de 2-0 și de liniște înainte de pauză. Marius Marin recuperează un balon, intră în careu, îl servește pe Țugui, dar colegul din linia mediană reia imprecis din fața careului mic când mai erau patru minute până la finele primei reprize.

Atacant-nuntaș

Cugirul, o trupă puternică și cu pretenții la promovare, a avut azi și absențe inedite.


Atacantul Ionuț Radu se însoară și prin urmare a absentat, la fel ca antrenorul Marius Opric. Cu toate acestea oaspeții au presat și poate totuși le-au lipsit câteva indicații tactice prețioase. În minutul 48 Ghinescu îl servește pe Birău, care reia peste. La poarta cealaltă Afrapt nu ajunge un balon trecut prin mijlocul careului iar lovitura de grație pentru vizitatori avea să fie aplicată cu șase minute înainte de final. Intrat pe parcurs, Vucea pătrunde încă o dată vijelios, centrează în spate pentru un alt nou intrat, Marco Giuricici, și juniorul introduce mingea în plasă. El a devenit astfel al doilea marcator U21 al alb-violeților după Țugui la Giarmata. A fost și a patra fază de același gen care i-a surprins pe ardeleni. Golul marcat aproape la indigo a declanșat și fiesta în tribuna galeriei și nu numai.

Fără mari emoții ASU Poli se impune cu 2-0 în fața Cugirului și urcă pe prima treaptă a podiumului în C4 după trei runde jucate. Alb-violeții sunt urmați în clasament de trei grupări cu câte șase puncte: Cugir, Hunedoara și Mama Mia.

ASU Politehnica Timișoara: Burtic – Contescu, Gălan (cpt.), Bilia, N. Damian – Rebenciuc – Birău (66′ Vucea), Țugui (63′ Giuricici), M. Marin (80′ D. Codrea), Ghinescu – Bădăuță (73′ Tulcan). Antrenor: Sorin Brîndescu.

Metalurgistul Cugir: Tiut – Bold, Goșa, M. Radu, Huțanu – Chelaru, Piko, Necșulescu (79′ M. Neagu), Șuteu (82′ Goronea) – Itu, Afrapt (72′ Ghergar). Antrenor: Marius Opric.

Sorin Brîndescu: ”Așa am pregătit jocul, să-i surprindem pe zonele laterale”

Antrenorul lui ASU Poli era încântat de victoria cu Metalurgistul Cugir, dar nu face sărbătoare după al treilea succes consecutiv în Seria a IV-a. ”Sunt mulțumit că am luat cele trei puncte, știam că întâlnim o echipă bună, s-a și dovedit că așa este. Au jucători foarte buni, jucători experimentați, ne-au dominat perioade bune din joc. Dar cu maturitate și inteligență tactică am câștigat acest joc. Nu au avut ocazii foarte mari, tot noi am avut ocaziile cele mai importante, puteam închide jocul în prima repriză. Nu ne așteptam să fim acum pe primul loc, nu ne-am setat înaintea campionatului un număr de puncte. Cu siguranță vom aborda fiecare meci la victorie. E pozitiv, nici nu știam cine a marcat golul doi, am aflat apoi că Giuricici. Așa am pregătit jocul, să-i surprindem pe zonele laterale, am reușit acest lucru și Giuricici a venit chiar foarte bine la finalizare, de aceea l-am introdus pentru că s-a pierdut ritmul, a ajuns și în careu la finalizare”, a declarat Sorin Brîndescu.

În următoarea rundă ASU Poli se deplasează la Lugoj, pentru un nou duel județean, de această dată cu CSM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.