Mii de timişoreni în ultima zi a Bega Bulevard: Cursa Răţuştelor şi...

Mii de timişoreni în ultima zi a Bega Bulevard: Cursa Răţuştelor şi un bărbat care s-a dat cu flyboard-ul, atracţiile festivalului FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


p>cursa ratustelor 1

Mii de timişoreni de toate vârstele au luat cu asalt malurile Begăi, între Podul Tinereţii şi Podul Traian, în această după-amiază. Aceştia au venit să participe la evenimentele din cadrul ultimei zi a Festivalului Bega Bulevard, organizat de Primăria Timişoara.

Distracţia a început puţin după ora 17.00, când timişorenii prezenţi au urmărit tradiţionala întrecere a răţuştelor din plastic pe Bega. Nu mai puţin de 3.300 de astfel de răţuşte au fost cumpărate de timişoreni, banii strânşi din vânzarea biletelor fiind folosiţi pentru dotarea Secţiei de Neonatologie din cadrul Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara.

După ce s-au „întrecut” aproximativ 30 de minute pe Bega, au ajuns la finish şi primele răţuşte. Organizatorii au oferit, în total, 17 premii pentru persoanele ale căror răţuşte au ajuns primele la final. În acest an, câştigătoare a fost răţuşca cu numărul 2666, iar Cristina Covaci a cumpărat biletul cu acest număr, astfel că va merge la Disneyland Paris.

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a rămas uimit când a aflat că premiul doi a fost câştigat de Alexandru Robu, tânărul care la ediţia de anul trecut a Cursei Răţuştelor s-a ales cu marele premiu. „Aşa ceva este incredibil”, a repetat primarul Robu de câteva ori. Edilul-şef a ţinut să le transmită participanţilor că „trebuie să animăm Bega mult mai mult, vom avea o preocupare în acest sens. Se impun făcute pentru acest canal şi alte lucruri, nu doar cele care sunt realizate în cadrul proiectului european. De exemplu, se impune curăţarea canalului, dar asta nu poate face primăria”.

Puţin după ora 18.00, timişorenii prezenţi la Festivalul Bega Bulevard au putut urmări un adevărat spectacol pe apă. Asta pentru că un bărbat s-a dat cu flyboard-ul, un echipament destinat sportului extrem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.