Muzicienii trag un semnal alarmă împotriva defrişărilor masive din Banatul Montan. Cum...

Muzicienii trag un semnal alarmă împotriva defrişărilor masive din Banatul Montan. Cum sună piesa „Tâlhărie pe faţă“ VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

tonidijmarescuMuzicianul timişorean Toni Dijmărescu a lansat, alături de MarkOne1 & The Brothers, un nou single care poartă numele de „Tâlhărie pe faţă“, în care se vorbeşte despre înstrăinarea pădurilor şi a zăcămintelor, dezmembrarea sau lăsarea în paragină a industriei şi, cel mai trist, despre nepăsarea celor care pot opri toate acesta.

Toni Dijmărescu a cântat în formaţii ca Crater, Necroticism sau Screaming Heads, cu care a participat la multe festivaluri din ţară. În decembrie 1996 a plecat în Germania şi de-a lungul anilor s-a întors constant.

„Timișoara este orașul meu natal şi mă întorc întotdeauna cu mare bucurie cel puțin o dată pe an să îi simt pulsul. Am dat şi numeroase concerte în ultimii ani în Timişoara alături de Desant, Grigore Bujor Hariga, Arpi Kajtar, Mircea Bunea sau Horea Crişovan. The Brothers înseamnă Flavius Suciu şi cu mine. Noi cântăm de 20 de ani împreună, cu câteva întreruperi cauzate de mutarea mea în Germania, respectiv de a lui în Spania. Amândoi am făcut parte din Screaming Heads, prima trupă din România care a combinat genurile Hip-Hop şi Metal. Aşa că această nouă trupă pe care o avem împreună cu rapperul MarkOne1 nu este decât o continuare logică a ceea ce am făcut în acei ani.  Ne bucurăm ca avem un partener puternic în spate cum este Universal Music“, ne-a declarat Toni Dijmărescu.

Rapperul care apare în această piesă, MarkOne1 a locuit timp de 27 de ani în S.U.A. şi Mexic şi a revenit în ţară plin de spreranţe. „Mă uitam la ştiri pe diverse posturi şi mă bucuram când vedeam că sunt făcute public diverse probleme şi sunt dezbătute pe posturile TV.


Nu a durat însă mult şi am realizat că era vorba doar de ştiri pentru a face rating. Cred că mai grav este că cei de la putere sunt până la urmă şi cei care vând ţara şi ne distrug viitorul.  Pentru bani sunt în stare să lase străinii să extragă gazele de şist prin fracturare hidraulică şi să defrişeze pădurile pentru a vinde lemnul în Occident. Aproape că nu mai pot să mă uit la ştiri, m-am săturat să văd cum cei de la putere sunt prinşi furând, fiind ulterior eliberaţi, iar ţara nu recuperează un leu de la ei“, spune acesta.

Povestea trupei The Brothers include o serie de amănunte interesante, iar cu acest nou single, băieţii vor să atragă atenţia asupra defrișărilor masive din Banatul Montan. „După concertul de adio Screaming Heads din 2012, Flavius şi cu mine am hotărât sa înființăm o trupa «just for fun». Aşa s-a născut The Brothers. Prima piesă a fost «I Keep on runnin’», pe care am compus-o pentru Shibby, o bună prietenă şi colaboratoare Screaming Heads. A doua piesă a fost un cover după piesa «Bass Metal» al legendarei trupe de Thrash Metal romanești Tectonic. Pe această piesa am lucrat cu Liviu Hoisan, fondatorul Tectonic. Apoi, in urma unui concert pe care l-am dat la Bucureşti împreună cu Desant, l-am cunoscut pe MarkOne1 care mi-a propus pe loc să colaborăm. I-am spus că dacă vrea o producție adevărată şi nu doar un mic solo undeva într-o piesă, să colaboreze cu The Brothers. Primul nostru single, «Calibrul nostru», s-a bucurat de un mare succes, trecând de 25.000 de vizualizări pe YouTube, asta in condițiile unei piese produsă şi distribuită pe cont propriu. «Tâlhărie pe față» noul single şi primul pentru Universal înseamnă mult pentru Flavius şi cu mine. An de an Reşiţa, orașul în care ambii am locuit până la plecare în străinătate, este victima unor inundații colosale care sunt fără îndoială urmarea defrișărilor masive din Banatul Montan. Vrem să atragem atenția asupra acestui fapt foarte grav şi ne-ar place ca piesa noastră să ajungă la urechile acelora pentru care a fost compusă“, a adăugat Toni Dijmărescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.