CUTREMURĂTOR Şapte fraţi dintr-un sat de lângă Timişoara îşi fac temele într-o...

CUTREMURĂTOR Şapte fraţi dintr-un sat de lângă Timişoara îşi fac temele într-o casă fără curent electric. Care este cea mai mare dorinţă a acestei familii

7
DISTRIBUIȚI

familie saraca

În secolul 21, în vestul ţării încă mai sunt copii care trăiesc într-o sărăcie cumplită. De exemplu, în localitatea arădeană Vinga, aflată la 30 km de Timişoara, şapte fraţi sunt nevoiţi să-şi facă temele la lumina lumânărilor, în cazul în care îi prinde noaptea cu lecţiile neterminate. Asociaţia Look Inside din Timişoara a descoperit această familie cu nouă membri care locuiesc într-o casă fără curent electric. În speranţa că se vor găsi oameni cu suflet mare care le vor da o mână de ajutor să-şi tragă curent în casă, reprezentanţii ONG-ului au publicat un mesaj pe Facebook, prin care solicită sprijin pentru această familie.

„O adevărată lecţie de rezistenţă în faţa sărăciei vine din partea unei familii din localitatea Vinga.


Nouă suflete, doi adulţi şi şapte copii, cel mai mic având numai doi ani, reuşesc să supravieţuiască cu mai puţin de 500 de lei pe lună. Sacrificiile sunt însă foarte mari. Se înghesuie într-o casă mică, nu au curent electric şi se mulţumesc cu un standard de viaţă foarte scăzut”, scriu cei de la Asociaţia Look Inside pe reţeaua de socializare.

Familia Socaciu din localitatea Vinga are şapte copii, din care trei sunt băieţi şi patru fete, ce au vârste cuprinse între doi şi 14 ani. Tatăl lucrează cu ziua prin sat ca să facă rost de bani, iar mama este cea care se ocupă de casă. Astfel, deşi au o mulţime de neajunsuri, mama copiilor reuşeşte să ofere familiei condiţii umane de trai. Cei nouă membri ai familiei Socaciu locuiesc într-o căsuţă cu trei camere, dar îngrijită şi plină de viaţă.

Patru dintre cei şapte fraţi merg la şcoală şi chiar dacă acasă condiţiile de învăţat sunt foarte grele, aceştia au rezultate mulţumitoare. Din păcate, casa în care locuiesc nu este iluminată electric, motiv pentru care cei patru şcolari pot să-şi facă temele doar cât este lumină afară. După lăsarea întunericului, o lampă cu gaz este singura sursă de lumină din locuinţă.

„În meniu, rar îşi face loc carnea, însă până şi cei mici au renunţat de mult la pretenţii. Cea mai mare dorinţă a familiei Socaciu este să facă rost de bani pentru a-şi trage curent în casă. Costurile sunt foarte mari, de peste 1.500 de lei, iar din veniturile lunare nu pot suporta niciodată o asemenea investiţie. Dacă doriţi să susţineţi, contactaţi-ne, vă rugăm!”, anunţă Asociaţia Look Inside.

Donaţii se pot face în contul: Asociatia Look Inside Timisoara RO70BTRL03601205717287XX, cu specificarea „Familia Socaciu din Vinga”.

7 COMENTARII

  1. @lola si @Anonim, v-a intrebat cineva ceva, v-a cerut cineva ceva? Se vor gasi oameni care sa-i ajute, fara comentarii timpite ca ale voastre! Respectul meu pentru aceasta mama, care nu-si arunca copiii, nu-i vinde, nu-i avorteaza! Daca politicienii nu ar fi furat asa mult, acesti copii ar trai mult mai usor!

    • Marianoooooooooooooo Trezeste te Sau si tu esti O FATATOARE de profesie?Ce respect,cucoana Astia trebe batuti la curu gol ,sa nu le mai arda de altceva ca numai la asta le sta gandu

  2. exista sterilete. nu e atat de complicat. te duci, l-ai pus, te intorci peste 1 an la control. au existat si acum 10 ani si au existat si inainte de ’90, pe cand erau ilegale si totusi, au existat si exista deci ce?

  3. Mila este ceva profun uman..si este normal sa fie ajutati…dar totusi7 copii in conditiile in care tu nu ai unde sa locuiesti..copii nu au nicio vina.dar parintii….vom ajunge un popor de asistati social…..

  4. Aceste asociatii de binefacere ar trebui sa I mai invete sa NU se inmulteasca precum iepurii Chiar NU le e rusine ,acestor iresponsabili?Oare restul oamenilor cu 1-3 copii ,nu fac ce fac si ei? Ba da Dar celor ca astia Nu le pasa Fac la alti neneorociti ca ei,care VOR INMULTII LUMEA Bravo TRIMITETI I LA MUNCA

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.