Fanii emisiunilor Radio Timişoara se pot întâlni cu realizatorii preferaţi. Când are...

Fanii emisiunilor Radio Timişoara se pot întâlni cu realizatorii preferaţi. Când are loc Ziua Porţilor Deschise

0
DISTRIBUIȚI

radio timisoara

Locuitorii din capitala Banatului care ascultă Radio Timişoara pot să se întâlnească cu jurnaliştii şi prezentatorii preferaţi, la sediul instituţiei. Asta pentru că posturile Radio România îşi deschid porţile vineri, 30 octombrie, între orele 09.30 – 16.00, pentru a le oferi ascultătorilor ocazia să vadă de unde pleacă ştirile şi emisiunile şi pentru a-i cunoaşte pe cei care le realizează.

Evenimentul „Ziua Porţilor Deschise” prefaţează aniversarea a 87 de ani de radio în România. Radio Timişoara a ales, și în acest an, să afişeze pe site orele între care sunt prezenţi jurnaliştii şi realizatorii, astfel încât vizitatorii să-ţi aleagă momentul în funcţie de emisiunea, domeniul sau chiar realizatorul preferat. Acesta le poate fi şi ghid, iar la plecare le poate semna o „dovadă scrisă că sunt prieteni adevăraţi ai radioului public”.

Mai mult, cu zece minute înainte de orele fixe, doritorii care ajung până la ora 12.00 pot face un tur al radioului, iar câţiva dintre cei care trec pragul Radio Timişoara vor avea posibilitatea de a fi auziţi în emisiunile transmise între orele 11.00 şi 16.00.

„Alo, Alo, aici Radio Bucureşti!” sunt cuvintele auzite de mulți români, pe 1 noiembrie 1928, cu prilejul difuzării primei emisiuni a Societăţii de Difuziune Radiotelefonică, aşa cum era denumit atunci serviciul public de radio.


De atunci importanţa radiofoniei a crescut tot mai mult, ca mijloc de informare, de recreere, de răspândire a culturii. Cursul vieţii Radioului a fost asemeni celui al oamenilor, presărat cu episoade vesele şi triste, senine şi tragice. Radioul a informat, a făcut propagandă naţională şi culturală, a creat vedete, a cultivat diverse moduri de comunicare. După 1989, Radio România a revenit la tradiţia sa dintotdeauna: aceea de a oferi informaţiilor credibilitate, artelor mijloace noi de manifestare şi românilor o oglindă în care să se recunoască. De aceea, celebrăm trecutul şi privim cu încredere spre viitor”, transmit reprezentanţii Radio Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.