FOTO Informatica Timișoara și-a depășit norma pe final cu CSMS Iași. Cum...

FOTO Informatica Timișoara și-a depășit norma pe final cu CSMS Iași. Cum arată careul de AȘI în care au intrat alb-violeții de pe parchet

0
DISTRIBUIȚI

Informatica csms (14)

Informatica merge ceas în Liga I la futsal. Alb-violeții de pe parchet au obținut azi al patrulea succes consecutiv după un meci mai greu decât o arată scorul cu CSMS Iași. A fost un 6-2 conturat cu goluri spectaculoase pe final, după ce tabela indica un strâns 2-1 cu zece minute rămase din joc. Sârbul Slobodan Janjic, cu trei reușite, a fost principalul marcator al bănățenilor.

Primul gol al lui Janjic a fost marcat rapid în minutul 3. Oaspeții au revenit însă pe tabelă după ce gazdele din Sala ”Constantin Jude” au adunat șase faulturi iar Mandea a reușit egalarea din lovitură de pedeapsă. În mai puțin de un minut însă Janjic mai dă un gol, și-a așezat balonul pe piciorul stâng și a trimis un trasor în vinclul lui Chiriac. Moldovenii nu au cedat ușor și au fost insistenți în jumătatea Informaticii. În minutul 31 de abia, brazilianul Thiago Alcantara reia acrobatic pentru 3-1 după ce în prealabil Cataramă a fost aproape de o nouă egalare. Ieșenii au căzut pe final. Peste trei minute Matei a marcat cu ajutorul transversalei. În minutul 36 scorul devenea 5-1 după reluarea simplă a lui Rakic la pasa aceluiași Matei. Oaspeții au redus din diferență tot prin Mandea și tot dintr-o penalitate, de această dată din apropiere la o fază mutată bizar de arbitru în careu. Cu un minut înainte de final însă Janjic și-a desăvârșit evoluția cu un hattrick, marcând la rândul său din lovitură de pedeapsă după un fault în careu.

Informatica sparge astfel bariera de patru goluri, maximum câte marcase în precedentele etape și urcă cu acest 6-2 în careul de patru formații care au acumulat 12 puncte după etapa a V-a. Pe lângă Galați, care are un joc în plus, din acesta mai fac parte două dintre contracandidatele clare la titlu: Autobergamo Deva și City’us Târgu Mureș.

CS Informatica Timișoara: Iancu – Al-Ioani, Janjic, Novoselac, Călugăreanu, Thiago Alcantara, Dumitru, Jovanovic, Matei, Lupu, Lungu, Daea.

CSMS Iași: Chiriac – Al. Pricup, Despan, Cataramă, Pisică, Grigoraș, Botezatu, Mandea, Guțu, V. Pricop, Șchiopu, Baboi.

Cu gândul la noi victorii

Antrenorul secund al Informaticii, Daniel Rupa, a explicat după joc declicul echipei după pauză. ”Jocul a fost mai dificil decât arată scorul.


Am pregătit foarte bine acest meci toată săptămâna. La pauză a fost o discuție mai normală în astfel de situații, a dat roade, noi nu ne certăm. Am spus lucrurilor pe nume și am reușit să schimbăm din mers. Ne bucurăm că am reușit să marcăm mai mult, dar scopul nostru e să obținem victorie după victorie și ușor ușor, odată cu omogenizarea lotului vom reuși și victorii mai clare, ca cea de azi. Nu ne interesează Deva, ce fac acum adversarele”, a declarat Daniel Rupa. Din lotul Informaticii face acum parte încă un portar: Sorin Daea (ex-Futsal Poli).

Principalul marcator de azi e deja cu gândul la partida din runda a 7-a, când Informatica va evolua la Galați, echipă care a adunat tot 12 puncte, dar din cinci jocuri. ”E foarte important să obținem a cincea victorie la Galați, jucăm apoi cu Tîrgu Mureș. Vom avea un derby cu ei. În prima repriză am jucat fără agresivitate. Am schimbat în partea a doua și am jucat bine. Campionatul românesc e foarte bun, sunt 4-5 echipe care se bat la titlu”, a spus Slobodan Janjic care a încercat să vorbească în românește.

”Vreau să felicit echipa Informatica Timișoara pentru jocul făcut, au 4-5 componenți de lot național, s-a văzut experiența dintre ei și tinerii noștri. Chiar dacă au luat bătaie la patru goluri au făcut o repriză bună. Noi jucăm să câștigăm, dar era foarte greu. Sunt trei echipe care se bat la titlu anul acesta. E foarte benefică apariția Informaticii pentru fotbalul de sală, pentru că s-a investit, s-au adus jucători buni”, a conchis și Nelu Stancea, tehnicianul lui CSMS Iași, echipă care a rămas cu 3 puncte.

Informatica va sta din nou în runda a VI-a a Ligii I. Urmând să se deplaseze apoi pe terenul lui United Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.