Judecătorul bănățean acuzat de luare de mită și spălare de bani a...

Judecătorul bănățean acuzat de luare de mită și spălare de bani a fost arestat pentru 30 de zile

0
DISTRIBUIȚI

judecator corupt caras nicusor maldea

Nicușor Maldea, magistratul vizat de o anchetă a DIICOT – structura centrală faţă de un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, bancrută frauduloasă, luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Dacă ceilalți suspecți din dosar, omul de afaceri Ion Tudor şi membrii familiei sale, au fost arestați preventiv joi, Nicușor Maldea a revenit acasă, în Caraș-Severin, după audierile de la București, pentru că postura sa de magistrat necesită acordul Consiliului Superior al Magistraturii pentru a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.


Acordul a fost primit, iar judecătorul a ajuns din nou în capitală, cu mandat de aducere, fiind prezentat în fața magistraților de la Curtea de Apel București, care au decis trimiterea sa în arest preventiv pentru 30 de zile.

Vă reamintim că Nicușor Maldea, de la Tribunalul Caraș Severin, este suspectat că ar fi ajutat la soluţionarea unor dosare privind insolvenţa unor societăţi comerciale și a pretins şi primit suma totală de 80.000 euro de la două persoane, cu scopul de a admite cererile de intrare în faliment a respectivelor societăţi. După intrarea în faliment, unul dintre membrii grupului infracţional, având calitatea de lichidator judiciar, a procedat la vânzarea bunurilor acestor societăţi in faliment, la preţuri subevaluate, către alte societăţi controlate de către membrii grupului, societăţi care, la rândul lor, au valorificat bunurile respective către terţi la o valoare mult mare. Prejudiciul adus bugetului de stat este în valoare totală de aproximativ 6 milioane lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.