O galerie de artă INEDITĂ,deschisă online în Timișoara. Ce artist expune la...

O galerie de artă INEDITĂ,deschisă online în Timișoara. Ce artist expune la Zid Gallery

0
DISTRIBUIȚI

tudor jinga

O nouă galerie de artă, mai puţin obişnuită, a fost înfiinţată la Timişoara în cursul lunii trecute. Este vorba de Zid Gallery, o galerie virtuală fondată de pictorul Sorin Scurtulescu şi care se compune în fiecare lună pe blogul zid-gallery.bolgspot.ro şi pe facebook. “Omul caută adăpost înăuntrul zidirii” spune pictorul Sorin Scurtulescu, remarcând că de la peşterile preistorice până la artiştii graffiti, pereţii au fost pictaţi iar zidul este o deschidere “spre lumea-lumină”, sprijin pentru acoperiş, cel care păstrează căldura vetrei, apără de frig, vânt şi ploaie sau de reaua intenţie a semenului. Zidul este cel care protejează o identitate sau o întreagă comunitate atunci când desenează o cetate, marchează vecinătăţi şi e prilej de ospitalitate. Zidurile sunt de mai multe feluri. “Sunt şi ziduri de mari dimensiuni ce întrupează triste perioade de neputinţă sau de impusă separare.


Arta însă poate face breşe acolo unde zidul naşte opacităţi evitabile sau inevitabile. Zid Gallery vede lumea ca o posibilă galerie de artă, un hibrid al conceptului de galerie nomadă făcut posibil de mai libera circulaţie a artei şi de oglindirea on-line a lumii, astăzi. Hibrid fiindcă în viziunea noastră opera expusă, compunerea simezei şi zidul suport aparţin lumii reale, concrete. Conectarea zidurilor, set-up-ul şi interfaţa ansamblului sunt virtuale” este de părere artistul, socotind că “oriunde vom avea un zid vom avea o filială a galeriei”.

expo tudor jinga
Până în 17 noiembrie, galeria virtuală prezintă expoziţia “Work in Progress” o selecţie de lucrări semnate de Teodor Jinga, “un stop cadru dintr-un parcurs pe care îl presimţim promiţător” cum este ea caracterizată de Sorin Scurtulescu. Selecţia cuprinde două picturi şi paleta artistului, devenită lucrare în sine. Tudor Jinga este un tânăr artist timişorean care a fost prezent cu lucrări la expoziţii de grup şi a ilustrat mai multe cărţi pentru copii şi cu subiecte religioase, această expoziţie virtuală fiind prima sa expoziţie personală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.