Timișoara Saracens înfruntă ”U” Cluj cu ”Stejarii” reveniți de la Cupa Mondială...

Timișoara Saracens înfruntă ”U” Cluj cu ”Stejarii” reveniți de la Cupa Mondială și cu gândul la locul 1. Ce planuri își fac bănățenii pentru abordarea cupelor europene

0
DISTRIBUIȚI

saracens u (1)

În ciuda problemelor financiare care au afectat și clubul de rugby, ”sarazinii” sunt montați pentru a încheia anul în forță. Timișoara Saracens vrea să-și asigure sâmbătă locul 1 în sezonul regulat printr-o victorie în restanța cu ”U” Cluj pentru ca apoi să atace fazele finale ale campionatului și cupele europene. Bănățenii au primit întăriri considerabile pentru atingerea obiectivului, toți ”Stejarii” au revenii ”la matcă”.

”Sperăm să trecem cu bine, să terminăm sezonul regulat pe primul loc și așteptăm să vedem adversarul din 28 noiembrie din semifinale… Situația financiară e ”bună”, nu discutăm de ea”, a declarat Attila Brosovszky, managerul sportiv al Timișoara Saracens RCM.

Bănățenii sunt pe locul 1 în Superligă, cu 33 de puncte, și așteaptă replica Clujului într-o restanță din etapa a 10-a. În acceași zi Steaua înfruntă Baia Mare iar maramureșenii mai pot trece teoretic pe primul loc, având 31 de puncte. Tehnicianul Grainger Heikell are aproape tot lotul complet odată cu revenirea jucătorilor de la națională. ”E plăcut să-i avem înapoi pe jucătorii care au participat la Cupa Mondială. Manasa Saulo e absent bineînțeles, suspendat. S-au pregătit de când s-au întors acasă, sunt la un standard înalt. Avem două-trei luni grele. Începând cu Cluj sâmbătă. E un meci important nu doar pentru Superligă, vrem să ne asigurăm semifinala acasă, dar și ca o pregătire bună pentru următoarea perioadă. Deși sunt pe ultimul loc nu sunt o echipă de luat în glumă. Trebuie să trimitem o echipă care să asigure victoria. Avem un lot puternic acum, eu și Sosene vom avea o misiunea grea să alegem echipa, probabil sunt jucători buni care vor rata și 23-ul. E o luptă bună pe posturi”, a declarat Grainger Heikell.

Revenit în postura de căpitan al timișorenilor după experiența din Anglia, Stelian Burcea anunță că motivația sa și a colegilor e la cote înalte. ”Am revenit de la echipa națională, toți jucătorii am revenit cu o poftă de joc mare, ne era dor de echipa de club, de competiție.


Am intrat repede în sistem. Ne pregătim pentru acest meci cu Cluj. Îi vom trata cu respect, vom arăta acest lucru pe teren. În următoarele luni avem meciuri foarte grele și importante. Nu ne permitem pași greșiți. Vom fi foarte focusați pe următoarele meciuri. Oarecum pică bine această restanță, să ne luăm punctele pentru primul loc. Până la semifinală vom avea un meci important și in cupele europene”, a precizat Stelian Burcea.

Căpitanul lui Saracens RCM a vorbit și despre turneul final la care a participat în toamnă: ”E o experiență unică, a fost a doua Cupă Mondială pentru mine, au fost meciuri pe care le-am trăit la maxim și vor rămâne printre amintirile frumoase. E greu de descris ce simți acolo, când joci cu 90 de mii de spectatori e fabulos. Simți că faci sport la cel mai înalt nivel și te întreci cu națiunile puternic”.

Partida Timișoara Saracens RCM – Universitatea Cluj-Napoca se dispută sâmbătă, de la ora 13.00, pe arena din Ronaț.

Cupele europene, o provocare palpitantă

Timișoara Saracens se gândește deja și la participarea în calificările pentru Challenge Cup. Sistemul competițional e inedit. Bănățenii se află în Grupa A, cu Mogliano Rugby, GD Direito și Royal Kituro dar formațiile vor înfrunta o singură dată echipele din ”B”: Rovigo, Valladolid, Fiamme Oro Roma și Heidelberg. Primul loc din fiecare grupă merge mai departe.

”Ne pregătim normal, vom juca cu echipe diferite, cu stiluri diferite, dar nu avem o modalitate diferită de a aborda jocurile, va fi o oportunitate bună pentru jucători să evolueze cu echipe noi, în medii noi. Toți jucătorii vor să evolueze la cel mai înalt nivel. Ne concentrăm pe primul meci, avem ceva imagini video, vrem să-i urmărim și pe viu pe spanioli. Încercăm să aflăm cât mai multe despre adversar… Echipele italiene joacă la un nivel înalt. Rovigo și Roma au mai jucat în Challenge Cup, Sunt echipe puternice, care au făcut meciuri bune acasă, au mulți străini, sunt sigur că vor fi meciuri tari”, a spus Grainger Heikell.

Deocamdată Timișoara Saracens apare cu jocurile programate pe ”Gheorghe Rășcanu”, dar ar putea evolua și pe principala arenă a orașului. ”Ne-am dori să jucăm pe Dan Păltinișanu, mai ales că se vor juca două jocuri în decembrie, depindem și de programul lui ACS Poli, care nu se știe când joacă. Cele două stadioane au fost transmise la EPCR. Se va lua cea mai bună măsurăat”, a adăugat Brosovszki. Timișoara Saracens debutează în competiție pe 21 noiembrie la Valladolid în Spania.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.